Foto:
Foto:
Matjaž Jelen
Šank Rock so v Ribnici priredili pravo rockersko zabavo. Foto: RTV SLO/A. N.
Bruci (in ostali) v šotoru
Naslednji teden Ribniški študentski klub prireja martinovanje. Z dogodkom se bo končala letošnja Kulturna ropotarnica. Foto: RTV SLO/A. N.

Za uvod v večer glasbe in zabave je nastopila lokalna skupina Spin, potem pa je sledilo brucovanje z obveznimi igricami in "mučenjem" svežih študentov – med drugim so se nič hudega sluteči bruci morali sleči in delati verige iz oblek.

"Šluk" alkohola tudi za žejnega 6Packa
Po premoru, namenjenem predvsem okrepčilu takrat še ne ravno številne množice, se je na odru pojavil 6Pack Čukur v tradicionalni raperski opravi (bunda s kapuco s krzneno obrobo in dodatki), družbo pa mu je delala DJ-ka Nika, tudi modna oblikovalka (specialistka za krzno) in 6 Packova spremljevalka v zasebnem življenju.

"Playa iz Veleja" je zbrano mladino navduševal s svojimi uspešnicami, manjkale niso niti No. 1 žena, Js te nimam rad (tokrat brez Ota Pestnerja), Šluk šluk (alkohola, op. p.) – žejnima nastopajočima je eden izmed študentov, ki so skrbeli za gostinske usluge, na oder prinesel kozarec "rujnega". 6 Pack je na oder povabil tudi mladega raperskega navdušenca v prvih vrstah in skupaj sta obiskovalcem "navrgla nekaj rim".

Šank Rock, "mavrični" vrhunec večera
In nato so prišle zvezde večera – Šank Rock, ki še vedno vztrajajo pri "bonjovijevskem" slogu oblačenja in pričeskah, a so izkušeni zabavljači. V šotoru, ki se je do nastopa enega najuspešnejših slovenskih rockbandov že dodobra napolnil, so z uspešnicami, kot so Delam, kar paše mi, Jaz nimam noč za spanje in Vzemi ali pusti priredili dobro zabavo. Vrhunec večera je bila nedvomno njihova »klasika« Pravljica o mavričnih ljudeh, ko so pevcu Matjažu Jelenu pritegnili tudi največji dvomljivci.

Kar naenkrat se je rockerjem na prizorišču pridružil 6Pack in skupaj so zapeli njihovo skupno uspešnico Dej bolj na glas. Natalije Verboten v Ribnici tokrat žal ni bilo, zato je Jelen pesem Hočeš, nočeš, ki so jo lani posneli z velenjsko narodnozabavno divo, moral odpeti kar sam.

Brucovanje z velikim koncertom so priredili v ribniškem študentskem klubu v sklopu jesenske Kulturne ropotarnice, ki je vključevala različne delavnice, obiske kulturnih ustanov, pa tudi dogodke, namenjene "zgolj zabavi".

A. K.