Letos je bilo obiskovalcem na voljo kar 58 odrov. Foto: EPA
Letos je bilo obiskovalcem na voljo kar 58 odrov. Foto: EPA

Festival, ki je znan po nastopih velikih zvezdnikov (letos so bili to Rolling Stonesi), vsako leto privabi neverjetno veliko ljudi, tudi tokrat pa so bili organizatorji nad odzivom presenečeni. Vstopnice za festival je namreč želelo kupiti več kot milijon ljudi.

Organizatorja Emily in Michael Eavis sta se prek Twitterja vsem nakupovalcem zahvalila, tistim, ki so ostali brez vstopnic, pa sta se opravičila in napisala: "Znova nas je presenetilo število ljudi, ki se nam želijo pridružiti na festivalu, in žal nam je za tiste, ki vam vstopnic ni uspelo dobiti."

Vstopnice za festival Glastonbury, ki se bo odvil junija prihodnje leto na angleškem podeželju, so prodajali za 210 funtov. Prodaja se je začela ob 9. uri zjutraj, vendar pa so zaradi tehničnih težav prve vstopnice prodali šele ob 9.30. Do 10. ure zjutraj so prodali že 80 tisoč vstopnic, kmalu zatem pa so ljudi v 'internetnih čakalnih vrstah' začeli obveščati, da je festival razprodan. Vendar pa upanja še ni konec. Nekaj vstopnic bo na voljo še spomladi - gre za vstopnice, ki jih bodo kupci vrnili organizatorjem.

Nastopajoči na festivalu še niso znani. Ustanovitelj Glastonburyja Michael Eavis je za zdaj razkril le, da bodo nastopile tri 'nove' skupine, ki še nikoli niso igrale na tem festivalu.