Francoski didžej je sklenil nastope na letošnjem festivalu Coachella v kalifornijski dolini. Foto: EPA
Francoski didžej je sklenil nastope na letošnjem festivalu Coachella v kalifornijski dolini. Foto: EPA

"Nekaj nenavadnega se mi je zgodilo prvi teden. Uporabljam Rekordbox in Pioneer za predvajanje glasbe, in preden sem shranil repertoar na svojo SD-kartico, se je računalnik sesul. V zadnjem trenutku sem moral vso svojo glasbo - v naključnem vrstnem redu - prenesti na USB-ključek. 'Stara šola', vam rečem - ko moraš iskati skladbo, ki jo boš predvajal naslednjo," je dejal v pogovoru za spletni portal Beatport.

Težave so se nadaljevale, ko so se mu na odru pridružili The Black Eyed Peas. "Ko se je Fergie odločila, da pride v zadnjem hipu, sem si rekel: 'O. K., nimam I Gotta Feeling, ker je ne vrtim več.' Poklical sem svojega menedžerja, da je pretočil skladbo z iTunesa, da sem jo lahko zavrtel. Bilo je noro, toda užival sem. V resnici je bil repertoar neverjeten. Stres samo poveča adrenalin," je sklenil Guetta.

Kritike na račun Guette
Kritiki so takoj napadli didžeja z vprašanji, koliko stresa lahko sproži pretakanje skladbe z iTunesa. Prav tako so mu dejali, da z oznako "stara šola" žali didžeje, kot sta A-Trak in DJ Craze. A to ni prvič, da se je Guetta znašel pod plazom kritik. Večkrat so ga že obtožili, da se le pretvarja med nastopi. Leta 2012 so ga ulovili na Tomorrowlandu, kako je predvajal skladbe, medtem ko so bili gumbi na mešalni mizi za jakost zvoka nastavljeni "na tiho".

Pozneje sta ga napadla člana zasedbe Disclosure, ko sta dejala, da se ljudje kot Guetta pretvarjajo, da miksajo, in nato še poskušajo to zanikati.