Naslednje leto bi nekaj koncertov tudi v naši bližini. Foto: EPA
Naslednje leto bi nekaj koncertov tudi v naši bližini. Foto: EPA

Poleg evropske turneje se bodo naslednje leto ustavili še v Avstraliji in na Japonskem. Japonsko-avstralsko turnejo bodo začeli 21. januarja v Osaki, končali pa jo bodo mesec dni pozneje v Perthu.

Turneja po Evropi in britanskem otočju se bo začela 27. maja v Dublinu, sklenili pa jo bodo sredi julija. Vstopnice bodo na prodaj od 9. decembra, cene posamezne vstopnice za njihove koncerte pa se v povprečju gibljejo od 130 evrov navzgor.

Nam najbližji koncerti bodo 10. junija v Imoli, 13. junija v Münchnu, 4. julija v Pragi in 10. julija na Dunaju.

Skupina je v zasedbi z Axlom Rosom in Slashem zadnjič nastopila leta 1993 v Buenos Airesu, letos pa jo je Rose po 23 letih ponovno združil. Prva dva koncerta so odigrali aprila v Las Vegasu.

Zelo uspešna kariera
Zasedbo je album Appetite for Destruction leta 1987 takoj izstrelil med zvezde. Plošča s skladbami, kot so Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine in Paradise City, pa velja za najbolj prodajan debitantski album katere koli skupine v ZDA - prodati jim je uspelo več kot 18 milijonov izvodov.

V zgodovino rockovske glasbe so se zapisali tudi z uspešnicami, kot so Patience, Don't Cry in November Rain.

Poleg nizanja uspešnic so jih zaznamovale številne afere z mamili in notranji spori, kar je privedlo tudi do razpada. Leta 2008 je izšel album Chinese Democracy, a uspeha prejšnjih plošč niti približno ni dosegel.