Pevcu grozi od tri do devet let zapora. Foto: Reuters
Pevcu grozi od tri do devet let zapora. Foto: Reuters

Lambesis se namreč na sodišču brani obtožb, da je skušal naročiti umor svoje žene. Kaj je Tima privedlo do tega, ni znano, očitno pa je povpraševal po plačanem morilcu, saj so govorice prejšnji teden dospele tudi do mož postave. "Informacija je do nas prišla prejšnji teden. Hitro smo se odzvali in tako preprečili veliko tragedijo," je dejala predstavnica policije v San Diegu, ki ni mogla razkriti več podrobnosti o tem, kako so prišli do Timovega "peklenskega načrta".

Policija je po prejetih informacijah poslala "plačanega morilca" Lambesisu na pladnju. Pevec pa je zagrizel v vabo - na dogovorjenem mestu so ga, namesto da bi sklenili posel vklenili in poslali v zapor.

Pevcu se vsekakor ne piše dobro, nima odobrenega plačila varščine niti pogojnega izpusta če pa bo sodišče odločilo, da je kriv, mu grozi od treh do devetih let zapora.

Predstavnik skupine in preostali člani skupine za zdaj niso komentirali zadeve. Lambesisova žena, s katero ima pevec tri posvojene otroke, je septembra lani predala ločitvene papirje.

Po uspešni azijski turneji v zapor
Lambesis je ustanovitelj skupine, nastale v San Diegu - sestavljajo jo še Jordan Mancino, Nick Hipa, Phil Sgrosso, Josh Gilbert -, ki je na začetku prejšnjega tedna končala turnejo po Aziji. Album skupine iz leta 2007 An Ocean Between Us je na Billboardovem seznamu najbolje prodajanih albumov zasedel visoko osmo mesto, lani pa je skupina izdala svoj šesti album z naslovom Awakened.

Skupina As I Lay Dying je bila v medijih pogosto označena kot krščanska skupina, Lambesis pa je lani v intervjuju dejal, da bi skupaj z drugimi člani skupine raje videli, da jih sodijo na podlagi njihove glasbe, in ne na podlagi njihovih osebnih prepričanj.