Max Cavalera se vrača v prestolnico s Soulflyem. Foto: EPA
Max Cavalera se vrača v prestolnico s Soulflyem. Foto: EPA

Accept bodo nastopili 25. oktobra v Kinu Šiška, še prej - natančneje 7. junija - pa v prestolnico na letni oder Gala hale prihaja skupina Soulfly.

Soulfly naše kraje obiščejo skoraj na vsaki evropski turneji. A prireditelji obljubljajo, da bo tokratni nastop skupine Soulfly nekaj posebnega, saj bo združil čare festivala z intimnostjo kluba. K nam prihajajo z novim albumom, ki so ga poimenovali Enslaved.

Ko je bil Max Cavalera še član Sepulture, se mu je porodila ideja o albumu, ki bi v celoti govoril o suženjstvu. Menda na to idejo ni nikoli pozabil, a uresničil jo je šele z novim, osmim albumom Soulflyev Enslaved. Tematiko albuma nadvse primerno spremlja slog glasbe, s katero si je Max ustvaril in ohranil prepoznavnost na metalsceni. Groove, blastbeati in ostri rifi na novem albumu delujejo še posebej sveže, jezno in nabito z energijo. Tudi zato, ker ima pleme v svojih vrstah novo ritemsekcijo. To sta nekdanji basist skupine Static-X Tony Compos in David Kinkade iz skupine Borknagar, ki poleg dolgoletnega kitarista Marca Rizza in frontmana Maxa Cavalere zaokrožujeta neustavljivi kvartet.

Jesenski heavymetalski "dež"
Oktobra pa prihaja še ena poslastica – Accept. Ti so skupaj s skupinama Judas Priest in Iron Maiden imeli največjo vlogo pri izoblikovanju klasičnega heavymetala. Medtem ko Judas Priest in Iron Maiden v zadnjih letih ne dosegata kakovosti njunih mojstrovin iz osemdesetih let in nove skladbe iz občinstva ne iztisnejo več kot umirjenega aplavza, so Accept v letih 2010 in 2011 z albumom Blood of the Nations poželi največji uspeh v svoji zgodovini. Prodali so več kot 100.000 izvodov albuma, ki se je zavihtel tudi na četrto mesto nemške lestvice albumov in več kot 52-krat osvojil naziv album leta.

Odigrali so 180 koncertov na razprodanih turnejah in kot headlinerji nastopili na festivalih Metalcamp, Bang Your Head in Sonisphere, medtem ko so si z AC/DC delili oder na stadionih pred več kot 150.000 obiskovalci.

Medtem ko so dvakrat obkrožili svet, so Wolf Hoffman in njegova ekipa našli čas in navdih tudi za pisanje skladb za novi album. Tako so ustvarili Stalingrad, ki ga bodo predstavili tudi pri nas.