Johnny Depp po sodelovanju z Marlynom Mansonom odhaja na odre z novo superskupino. Foto: EPA
Johnny Depp po sodelovanju z Marlynom Mansonom odhaja na odre z novo superskupino. Foto: EPA

Superskupina pod svojim okriljem združuje še nekdanjega baskitarista Guns N' Roses Duffa McKagana in bobnarja Matta Soruma. Njeno ime izhaja iz razpuščenega kolektiva rokerjev, ki so se družili v 70. letih prejšnjega stoletja in pili na Sunset Stripu. Med njimi so bili Cooper, John Lennon, Harry Nilsson in Keith Moon.

Druščina je razpadla, a ime je ostalo - vsaj v močnem spominu Cooperja. Zdaj bo svojo novo zasedbo popeljal na koncertne odre. Prvi koncert jih čaka že septembra. Pridružili se jim bosta tudi kitarist Tommy Henriksen, ki je že igral s Cooperjem, in baskitarist Bruce Witkin, ki je pred tem igral z Deppom v skupini The Kids.

Hollywood Vampires preigravajo predvsem priredbe izvirnih članov istoimenske druščine. Tako najdemo v njihovem repertoarju skladbe, kot so My Generation (The Who), Five to One (Doors), Cold Turkey (John Lennon), Manic Depression (Jimija Hendrixa).

Na njihovem prvencu, ki bo izšel 11. septembra, pa se bodo kot gostje predstavili Paul McCartney, Dave Grohl, Slash, Joe Walsh in Brian Johnson iz skupine AC/DC. Z njim pa želijo počastiti tudi pokojnega igralca Christopherja Leeja, ki se na eni izmed njihovih skladb pojavi v vlogi pripovedovalca.