Poleg Hrvaške se letos na izbor vračajo tudi Bosna in Hercegovina, Bolgarija in Ukrajina. Foto: Reuters
Poleg Hrvaške se letos na izbor vračajo tudi Bosna in Hercegovina, Bolgarija in Ukrajina. Foto: Reuters
Nina Kraljić
Naslov in avtorja pesmi bodo Hrvati izdali šele v marcu. Foto: Reuters

"V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da nas bo po dveh letih premora na Evroviziji letos v Stockholmu predstavljala Nina Kraljić - lanska zmagovalka pevskega tekmovanja Najlepši glas Hrvaške. Nina bo nastopala 10. maja v prvem polfinalnem večeru. Povsem verjamem v njen uspeh in uvrstitev v finale, ki ga bo prek televizijskih zaslonov spremljalo več kot 200 milijonov gledalcev," je dejal Željko Mesar, voditelj ekipe za Evrovizijo pri HRT-ju.

Dvoma o izboru predstavnika letos ni bilo. "Nino smo izbrali prav zato, ker so ji gledalci lani na Najlepšem glasu Hrvaške dodelili skoraj milijon glasov," je dodal.

Nina ima za seboj zelo uspešno leto
"V zadnjem letu sem zmagala na Najlepšem glasu Hrvaške, prejela tri nominacije za nagrade porin, zdaj bom pa Hrvaško predstavljala na izboru za pesem Evrovizije. Od nastopa pričakujem predvsem dobro izvedbo skladbe, a vseeno upam, da bomo videli tudi rezultate in da bo ves naš trud poplačan. Najpomembneje je, da Hrvaško predstavim v najboljši mogoči luči," je povedala Nina.

Nina je sicer takoj po zmagi na tekmovanju podpisala pogodbo z diskografsko hišo Universal Music, za nagrado porin pa je nominirana v kar treh kategorijah: najboljša ženska vokalistka, najboljši glasbeni aranžma in najboljši novi umetnik. Prejela je tudi nagrado Moj prvi Music pub v kategoriji najboljša mlada pevka.

Naslov in avtorja pesmi, ki jo bo Nina odpela na Evroviziji, bo HRT objavil na začetku marca.

Poleg Hrvaške se letos na izbor vračajo tudi Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Ukrajina, poslavlja pa se Portugalska.