Lana v spotu za svoj aktualni single Ride. Foto: Facebook
Lana v spotu za svoj aktualni single Ride. Foto: Facebook
Naslovnica posebne izdaje albuma Born to Die. Foto: Facebook

Lana je znana po tem, da poje precej odkrito o seksu, a z besedilom pesmi Cola preizkuša celo svoje najzvestejše oboževalce.

V intervjuju za avstralsko radijsko oddajo Triple J je ameriška pevka povedala, da je primerjava njenega intimnega dela s sladko gazirano pijačo prišla od njenega fanta, glasbenika Barrieja Jamesa O'Neilla. "Imam škotskega fanta in tako pravi on!"

Del Reyeva še priznava, da je bila tudi njena založba malce osupla nad pesmijo, a, kot kaže, jih to vseeno ni ustavilo, da je ne bi uvrstili med 14 pesmi, ki sestavljajo 12. novembra izdan Paradise.

Lana kot angel?
Na albumu najdemo še pesmi, kot so Yayo (slangovska beseda za kokain), njeno predelavo klasike Blue Velvet, ki jo je posnela kot lynchevsko navdahnjeno oglasno kampanjo za H & M, Dope Cinema, Super Cannes in Nasty.
Paradise Lana intenzivno oglašuje tudi na svoji strani na Facebooku, na kateri je med drugim objavila fotografijo sebe z angelskimi krili z nadnapisom "V deželi bogov in pošasti sem bila jaz angel" in fotošopirano fotografijo sebe z Marilyn Monroe. Sem sodi tudi besedilo še ene pesmi z albuma, ki se glasi nekako takole: "Elvis je moj očka, Marilyn je moja mami, Jezus je moj dabest frend."

Težko bi sicer rekli, da Lana potrebuje še kaj več reklame potem, ko je nedavno že razburkala javnost z videom za single Ride, v katerem se predaja mesenim strastem s priletnimi bikerji in seksa na igralnem avtomatu. Spot so obsodile feministične skupine ter društva in organizacije, ki opozarjajo na trgovino z belim blagom, saj po njihovem mnenju spodbuja prostitucijo.

Seznam skladb z albuma Born to Die: The Paradise Edition:
- Ride
- Cola
- American
- Gods & Monsters
- Body Electric
- Blue Velvet
- Bel Air
- Yayo
- Paradise
- Tropico
- Super Cannes
- Surf Noir
- Dope Cinema
- Nasty