Na festivalu bo nastopila tudi legendarna zasedba Šank Rock. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na festivalu bo nastopila tudi legendarna zasedba Šank Rock. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Konec junija bo na Šentviški planoti pod geslom Tresla se bo gora, špilal se bo rock, potekal že 11. dobrodelni festival rokovske glasbe GorA RockA.

Med nastopajočimi bo zagotovo veliko ovacij požela zasedba Šank Rock v prenovljeni postavi Matjaž Jelen, Bor Zuljan, Cveto Polak, Roman Ratej in Sašo Gačnik, ki se je lani poleti vrnila na koncertne odre, na festivalu pa bomo videli tudi legendarno zasedbo Parni Valjak, pa Zaklonišče prepeva, Happy Ol'McWeasel ...

Na glasbenem festivalu tudi letos pričakujejo veliko obiskovalcev. Lani je na festivalu "žuriralo" rekordno število ljudi - v treh dneh se ga je udeležilo več kot 10.000 željnih zabave.

Posebnost festivala je, da organizatorji vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj je celoten izkupiček festivala namenjen lokalni skupnosti, posameznikom in dobrodelnim ustanovam.

Lani je sicer minilo desetletje, odkar so mladi s Šentviške planote odločili za organizacijo dobrodelnega festivala GorA RockA, ki je v idilični delček Slovenije pripeljal številne slovenske in nekaj tujih rock zasedb, med njimi zasedbe: Siddharta, Dubioza Kolektiv, Big Foot Mama, Elvis Jackson, Tide, The Drinkers, Pankrti, Mi2 ...

Obiskovalci bodo tudi letos lahko kampirali brezplačno.