Na omenjeni album so Beatli uvrstili skladbe, kot sta With A Little Help From My Friends in Lucy In The Sky With Diamonds. Foto: Reuters
Na omenjeni album so Beatli uvrstili skladbe, kot sta With A Little Help From My Friends in Lucy In The Sky With Diamonds. Foto: Reuters

"Prelomni album iz leta 1967 je prišel na prvo mesto na račun 5,34 milijona prodanih izvodov," so sporočili sestavljavci lestvice.

Na četrto mesto se je uvrstil album skupine Pink Floyd The Dark Side of the Moon, medtem ko je album Thriller Michaela Jacksona zaokrožil prvo peterico.

Lestvico je sestavila organizacija Official Charts Company, ki spremlja prodajo albumov v Veliki Britaniji od leta 1969. Rezultate so dobili, potem ko so sešteli, v koliko izvodih so izvajalci prodali fizične albume in kolikokrat so uporabniki spletnih vsebin prenesli oz. pretočili albume, je poročala tiskovna agencija AP.

Kot zanimivost: album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band je tudi edini album skupine The Beatles in edini album iz 60. let prejšnjega stoletja, ki je prišel na uradno glasbeno lestvico najboljših 40 skladb. Že pred tem pa so omenjeni album pri reviji Rolling Stone postavili na prvo mesto lestvice 500 najboljših albumov vseh časov.

"Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band je najpomembnejši album v zgodovini rokenrola. Neprekosljiva pustolovščina v konceptu, zvoku, avtorstvu, oblikovanju in studijske tehnologije največje rokenrol skupine vseh časov," so zapisali pri reviji Rolling Stone.