Ime Karmin izhaja iz latinske besede 'carmen', ki pomeni pesem. Zapis besede sta nekoliko spremenila, tako da spominja tudi na izraz 'karma'. Foto: EPA
Ime Karmin izhaja iz latinske besede 'carmen', ki pomeni pesem. Zapis besede sta nekoliko spremenila, tako da spominja tudi na izraz 'karma'. Foto: EPA
Pred kratkim sta predstavila novo pesem Acapella, ki ji lahko prisluhnete spodaj. Foto: EPA

Simpatična 27-letna Američana Amy Heidemann in Nick Noonan, ki sta se spoznala na glasbeni akademiji Berklee College of Music v Bostonu, sta svoj prvi videoposnetek na YouTubu objavila aprila 2011. Posnela sta priredbo pesmi Chrisa Browna Look at Me Now, pri kateri sodelujeta tudi Lil Wayne in Busta Rhymes. Posnetek je postal velika uspešnica, še posebej pa je gledalce navdušila Amy, dekle s pričesko iz 50. let in sposobnostjo neverjetno hitrega rapanja.

"Upala sva, da bo ljudem všeč najina različica pesmi, vendar pa takšnega odziva nisva pričakovala," je njun začetni uspeh komentirala Amy. Kmalu nato sta bila povabljena v različne radijske in televizijske oddaje, med drugim tudi v oddajo Ellen DeGeneres, temu pa je sledil podpis pogodbe z glasbeno založbo Epic Records.

Glasbenika, ki sta partnerja tako na odru kot v zasebnem življenju, sta še naprej redno objavljala različne priredbe pesmi na svojem kanalu na YouTubu, poleg tega pa sta se lotila tudi ustvarjanja lastnih pesmi. Leta 2011 sta izdala singla Take It Away in Crash Your Party, naslednje leto pa prvo pravo uspešnico Brokenhearted, s katero sta se predstavila v NBC-jevi oddaji Saturday Night Live. "Odraščala sva s to oddajo, tako da se nama je zdelo res neverjetno, ko so naju povabili, da nastopiva," je povedal Nick.

Njun prvi studijski album z naslovom Pulses bo izšel septembra, pesmi, ki se bodo znašle na njem, pa je Amy opisala kot 'swagpop': "Slišali boste tako nalezljive melodije kot nore rapkitice z besednimi igrami. Besedila so zabavna, ampak v tej igrivosti se skriva tudi globlji pomen."

Amy sicer prihaja iz majhnega mesta v zvezni državi Nebraska. Njena mati je učiteljica v osnovni šoli, oče pa je prodajalec. Svoj talent je odkrila v šestem razredu, ko je nastopala pred sošolci - pela je v živo, vsi pa so mislili, da le odpira usta in predvaja posnetek. Nick pa je prav tako odraščal v majhnem mestu v zvezni državi Maine. Prvo glasbilo, ki se ga je naučil igrati, je bila pozavna, želel pa je postati profesionalni džezglasbenik, piše na njuni uradni spletni strani. Oba sta svojo srečo poskušala na različnih glasbenih področjih, dokler nista spoznala, da najbolje ustvarjata skupaj, in ustanovila duet Karmin.