Med nastopajočimi so se predstavile tudi članice zasedbe Elaiza s pesmijo, ki je odmevala na letošnji Evroviziji, Is It Right. Foto: RTV SLO
Med nastopajočimi so se predstavile tudi članice zasedbe Elaiza s pesmijo, ki je odmevala na letošnji Evroviziji, Is It Right. Foto: RTV SLO
Večer povezujeta Bernarda Žarn in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa obiskovalce koncerta, gledalce TV Slovenija in poslušalce Radia Ognjišče nagovarja Gregor Čušin. Foto: RTV SLO
Karitas, Klic dobrote
Tudi letošnji Klic dobrote je potekal v celjski dvorani Golovec. Foto: MMC RTV SLO

Tokratni koncert Klic dobrote, ki je potekal že 24. zapored, je nosil naslov V družini sem doma. Med drugim je dobrodelni oder dobil evrovizijske razsežnosti, saj so se na njem ustavile letošnje predstavnice Nemčije v Köbenhavnu Elaiza. "Mislimo, da lahko z glasbo in ljubeznijo dosežemo veliko in zato je 'kul', da poteka ta dobrodelni dogodek," je dejala pevka Ela Steinmetz.

Darujete lahko še naprej na številki:
01/472 00 11 in
01/512 25 00

Na koncertu so nastopili še: znana domača glasbenica Neisha, mlada Korošica Ditka, ki jo poznamo po izvajanju besedil slovenskih poetov, pa trio Eroika in morda malo manj znana vokalna zasedba Vox Arsana, ki deluje pod mentorstvom dvakratnih gramyjevcev, skupine New York Voices.

Klic dobrote bo TV Slovenija ponovila v soboto, 29.11.2014 na TVS1 ob 13:30.

.

V času ponovitve bosta aktivni tudi telefonski številki, izpisani na ekranu. Gledalci lahko prispevke darujejo tudi v soboto.

Za bolj veselo vzdušje s harmoniko so poskrbeli člani skupine Gadi in ansambla Zupan, nastopal pa je tudi Otroški pevski zbor CiciDo. Za scenarij prireditve je poskrbel Tadej Sadar, režija pa je bila delo Tomaža Šviglja.

Med koncertom je zbrane nagovoril škof Metod Pirih, predsednik Slovenske Karitas. "Dobrota ni slabost, temveč krepost in moč duše. To smo občutili letos, ko ste se tako hitro in velikodušno odzivali na stiske ljudi, ki sta jih povzročili žledolom in tolikokrat poplave. Hvala tudi vsem, ki ste pokazali svojo veliko solidarnost in svoje darove podarili za prizadete v poplavah v Srbiji ter v Bosni in Hercegovini," je poudaril Pirih.

Med koncertom so gledalci prek odprtih telefonskih linij pomagali sami, to pa lahko storite tudi po prireditvi. Lani so za družine v stiski samo v času koncerta zbrali 154.000 evrov in materialno pomagali več kot 22.000 družinam po vsej Sloveniji, pravijo v Slovenski Karitas.

Na koncertu so bili letos tudi predsednik vlade Miro Cerar, predsednik državnega zbora Milan Brglez, novi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in celjski škof Stanislav Lipovšek.