Miley je letos kraljevala na glasbenih lestvicah in naslovnicah tabloidov. Dopolnila je 21 let in zdaj postala še MTV-jeva izvajalka leta. Foto: Reuters
Miley je letos kraljevala na glasbenih lestvicah in naslovnicah tabloidov. Dopolnila je 21 let in zdaj postala še MTV-jeva izvajalka leta. Foto: Reuters

Pri MTV-ju so pojasnili, da je pevka letos kraljevala na lestvicah in naslovnicah z albumom Bangerz, nastopi na podelitvah nagrad, ki so pustili velik vtis, in voditeljskim vložkom v oddaji Saturday Night Live.

"Je tretja izvajalka, ki je dobila naziv MTV-jevega izvajalca leta. Lani je ta čast pripadla pevki Katy Perry, leta 2011 pa skupini One Direction," so povedali pri ameriški glasbeni televiziji.

"Twerkanje", ki zlepa ne bo šlo v pozabo
21-letno Cyrusovo so na prvo mesto postavili tudi obiskovalci MTV-jeve spletne strani, najbolj gledan video leta pa je bil njen nastop z Robinom Thickejem na podelitvi nagrad VMA.

Prav to je bil njen zdaleč najbolj odmeven nastop do zdaj - na odru se je pojavila oblečena v bodiju z živalskim vzorcem, obdana s kupom poplesujočih medvedkov. Nato se je preoblekla v bikini kožne barve, se izzivalno božala po svojih intimnih predelih, nazadnje pa se po Thickeju, ki se ji je pridružil na odru, še "twerkala" oziroma stresala s svojo zadnjico.

Lanske zmagovalke letos ni med prvo peterico
Na drugo mesto MTV-jeve letošnje lestvice sta se uvrstila hip-hoperja Macklemore in Ryan Lewis, peterico najboljših izvajalcev leta 2013 pa so zaokrožili še pevec Justin Timberlake, raper Kanye West in britanska fantovska skupina One Direction.

Lanska zmagovalka Katy Perry se je letos uvrstila na šesto mesto, sledijo pa še Drake, Bruno Mars, Lorde in Lady Gaga.