Odličen teden za Lady Gaga. Foto: Reuters
Odličen teden za Lady Gaga. Foto: Reuters

Lady Gaga je po nastopu med polčasom Super Bowla oboževalce presenetila še z novico, da se odpravlja na svetovno turnejo, na kateri bo predstavljala zadnji album Joanne (nam najbližji koncert bo 26. septembra v Milanu), temu pa je sledila še potrditev, da bo na letošnjih grammyjih nastopila z Metallico.

Gaga na podelitvi najprestižnejših glasbenih nagrad sicer nastopa precej pogosto - nazadnje je nastopila lani, ko se je poklonila pokojnemu Davidu Bowieju. Metallica pa se na oder grammyjev vrača prvič po letu 2014, ko so s pianistom Lang Langom predstavili skladbo One.

Metallica je letos s pesmijo Hardwired nominirana v kategoriji najboljša rockovska skladba leta, za zlati kipec pa se borijo z Davidom Bowiejem (Blackstar), Radiohead (Burn the Witch), Twenty One Pilots (Heathens) in Highly Suspect (My Name Is Human). Na drugi strani Lady Gaga letos ni nominirana v nobeni kategoriji, saj je njena plošča izšla po zadnjem roku za letošnje nominacije.

Poleg njih bodo med drugim letos na odru moči družili še Alicia Keys z Marenom Morrisom, The Weeknd bo nastopil z Daft Punk, John Legend s Cynthio Erivo in Keith Urban s Carrie Underwood.

Letošnjo podelitev grammyjev bo 12. februarja v Los Angelesu vodil James Corden, največ nominacij pa je nanizala Beyonce, ki je nominirana v kar devetih kategorijah.