Glasba
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
liam gallagher
"Prišel je čas, da obe skladbi končno nekdo začne izvajati tako, kot je treba." Foto: Reuters

Dodaj v

Liam Gallagher: Vsako skladbo lahko zapojem boljše kot Noel

Začetek Liamove samostojne kariere
20. marec 2017 ob 19:22
London - MMC RTV SLO

Liam in Noel Gallagher svojega odnosa, kot kaže, še vedno nista zgladila. Tokrat je Liam svojim sledilcem na Twitterju pojasnil, da je "veliko boljši od Noela."

Liam se odpravlja na samostojno turnejo in obljubil je, da bo vsak koncert začel s skladbo Don't Look Back in Anger, končal pa s skladbo Rocking Chair. Obe skladbi sta v originalu last zasedbe Oasis, napisal pa ju je Noel Gallagher ter pri obeh poskrbel tudi za vokale.

"Zdi se mi, da je prišel čas, da obe skladbi končno nekdo začne izvajati tako, kot je treba," je Liam zapisal na Twitterju. "Še nekaj za vse Noelove oboževalce: vsako pesem, ki jo je napisal, lahko naredim večjo in boljšo kot on."

Vrsta žaljivk je bila nanizana, potem ko je Liam razkril, da bo svojo prvo samostojno skladbo, ki bo del albuma As You Were, naslovil Not for Sale. Zvok plošče je opisal kot "ni niti kot Pink Floyd niti kot Radiohead," še poroča The Guardian.

Čeprav je vedno trdil, da se nikoli ne bo podal na samostojno kariero, je avgusta 2016 vseeno podpisal pogodbo z Warner Music. Trenutno znani koncertni datumi so med drugim julija na festivalu Benicassim v Španiji ter na Lollapaloozi v Franciji.

Brata imata težaven odnos že precej časa, leta 2009 pa sta v sklopu festivala nazadnje stala na odru z zasedbo Oasis. "Malce žalosten, a z velikim olajšanjem vam sporočam, da nocoj zapuščam skupino Oasis," je po naznanitvi odhoda iz skupine leta 2009 zapisal Noel. Dodal je še: "Ljudje lahko pišejo in govorijo, kar želijo, a žal z Liamom ne morem delati niti dneva več."

Skupino Oasis je leta 1991 skupaj s Paulom Arthursom, Paulom McGuiganom in Tonyjem McCarollom ustvaril Liam. Nedavno po ustanovitvi se jim je pridružil še Noel, ki je kmalu postal pisec večine skladb. Skozi leta se je skupina precej spreminjala – v končni zasedbi so bili poleg obeh Gallagherjev še kitarist Colin Racher, basist Andy Bell in bobnar Chris Sharrock.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
Leut
# 21.03.2017 ob 07:38
Otročje
drejkus
# 21.03.2017 ob 08:40
Meni je Liam tudi boljsi pevec kot Noel. Nekak mi bolj sede njegov glas.
Res je pa, da ne zna pisati besedila in glasbe, kot to obvlada Noel.
VanDame
# 20.03.2017 ob 21:58


Kot so povzeli youtube komentatorji, B-side komad, ki je boljši od večine današnjih albumskih skladb. Mimogrede, a ne poje tega komada Liam?
ms-601
# 20.03.2017 ob 21:48
Liam bo na Exitu in Home festivalu v Italiji, 2 uri od meje.
redwinger
# 20.03.2017 ob 20:06
Prva dva albuma vrhunska ,potem je šlo le še navzdol žal.
Drugače pa Noelova skupina Flying Birds za moj okus zlo dobra.
Kazalo