Z zadnjo turnejo je zaslužila več kot 300 milijonov dolarjev. Foto: EPA
Z zadnjo turnejo je zaslužila več kot 300 milijonov dolarjev. Foto: EPA

Pevkina prva velika koncertna pot po turneji MDNA se bo začela 29. avgusta v Miamiju, v njeno pot po Severni Ameriki pa je vključen tudi postanek v Portoriku. Kmalu naj bi razkrila še dodatne koncertne datume za Azijo in Avstralijo.

V okviru turneje MDNA, ki jo je leta 2012 opravila v podporo istoimenskemu studijskemu albumu, je Madonna izvedla 88 koncertov po Severni Ameriki, Evropi, Aziji in Latinski Ameriki ter z njo zaslužila več kot 300 milijonov dolarjev. Koncerti, kot je za Madonno značilno, niso minili brez kontroverznosti. S svojimi nastopi je opozarjala na različne problematike, kot so nadzor nad orožjem, pravice homoseksualcev in skrajno desničarstvo v Evropi.

Svoj 13. studijski album bo 56-letna zvezdnica sicer izdala 10. marca. Šest pesmi pa je nepričakovano izšlo že decembra lani, potem ko so se na spletu pojavili nedokončani demoposnetki. Pri ustvarjanju novih skladb je sodelovala s številnimi glasbeniki, med drugim z reperjem Kanyejem Westom in didžejema Diplom ter Aviciijem.