Madonnin koncert si bodo v Singapurju lahko ogledali le starejši od 18 let. Foto: Reuters
Madonnin koncert si bodo v Singapurju lahko ogledali le starejši od 18 let. Foto: Reuters

"Koncertni organizator mora poskrbeti, da bo koncert potekal v skladu s pravili, ki določajo, da koncert ne sme vsebovati elementov, ki bi žalili verska čustva ali rasno diskriminirali," je odločitev pojasnil predstavnik Agencije ter dodal, da si bodo koncert, ki se bo na singapurskem državnem stadionu odvil 26. februarja, lahko ogledali le starejši od 18 let.

Kot je znano, se za prepoved izvajanja pesmi Holy Water niso odločili zaradi besedila, ampak so jih zmotile plesalke, ki na odru po ritmih pesmi ob drogu za striptiz plešejo kot pomanjkljivo oblečene nune.

Tokrat ni prvič, da se je Madonna v Singapurju znašla pod plazom kritik. Leta 1993 so prepovedali njeno turnejo Girlie Show World Tour, saj je "mejila na obsceno in je bila sporna tako z moralnih kot verskih razlogov".

Prav tako pa Madonna zaradi vpletanja verskih simbolov ni prvič dvignila prahu, veliko zgražanja je leta 1989 vzbudil njen videospot za pesem Like a Prayer, ki vsebuje posnetke gorečih križev, očitali pa so ji tudi, da seksualno obravnava svetnike. Kraljica popa je zaradi videospota izgubila pogodbo s Pepsijem, v Italiji pa videospota sploh niso hoteli predvajati, še poroča The Independent.