ManuElla je odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
ManuElla je odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO

"Vtisi so "nori", naspana pa še nisem," je povedala ManuElla, ki je jutro začela že delovno. Potem ko je gostovala v oddaji Dobro jutro, se je oglasila tudi v naši redakciji. Kot rečeno, časa za slavje ni bilo: "Proslaviti sem jo morala tako "pri sebi", z veseljem in metuljčki v trebuščku, saj za drugo še ni bilo časa ... Takoj smo morali v akcijo, 12. maj se bliža ..."

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Eno izmed uporabnic je zanimalo, o čem govori zmagovalna pesem Blue and Red: "Govori o ljubezenski izkušnji, blue-modra ponazarja žalostne trenutke v zvezi in red-rdeča veselje in ljubezen oziroma srečne trenutke ... Bistvo pa je, da se imamo toliko radi, da se naučimo prejemati sami sebe in biti večinoma v 'rdečem stanju'."

Zmagovalka izbora Ema 2016 je ManuElla. Foto: Jani Ugrin Foto: Jani Ugrin
Zmagovalka izbora Ema 2016 je ManuElla. Foto: Jani Ugrin Foto: Jani Ugrin

Uresničile so se mi sanje
ManuElla je bila le ena izmed tekmovalk na letošnji Emi, ki je nastop obogatila z dvojno obleko: "Moj modni kreator je bil David Hojnik - DH Fashion, ki je uresničil mojo željo z dvema oblekama in je popolnoma zadel moj okus!" Ali tudi za evrovizijsko izvedbo načrtuje menjavo obleke med samim nastopom, je zanimalo uporabnika: "V naslednjih dneh bom to zagotovo že vedela, ko bomo izbrali najboljše ideje! Žal ne gre čez noč in hvala Bogu, zdaj za to ne bom čisto sama, kot sem bila do Eme, in vem, da bo nastop enkraten, tako dolgo se bomo trudili ..."

Ali čuti evforijo, da bo nastopila v tako veliki dvorani in da jo bo gledala cela Evropa? "Čutim to, da komaj čakam, saj o tem sanjam že celo življenje ... Ponosna sem, da lahko zastopam Slovenijo in da bo to videla Evropa!"

Zelo dober odziv iz tujine
Katero mesto na Evroviziji pa realno pričakuje, glede na uspešnost Slovencev zadnjih nekaj let, je zanimalo enega izmed uporabnikov: "Predvsem gledam na to, da bo nastop res vrhunski in da bo moje petje na visoki ravni - tako bomo všeč ljudem in lahko upamo, da to začutijo drugje po svetu ... Glede na stil glasbe lahko pričakujemo, da je všečen Evropejcem." Kot je povedala ManuElla, je zelo dober odziv iz tujine, mail ima že napolnjen do konca.

Katera izmed drugih skladb z Eme pa ji je bila najbolj všeč: "Kar nekaj jih je bilo, v glavi pa se mi še vedno vrti Brez tebe. "Katere evrovizijske skladbe pa so ji bile najbolj všeč? Izpostavila je Celine Dion, Abbo, Emmelie De Forest, Loreen ...

Kje pa išče navdih za pesmi in nastope: " Prisluhnem notranjemu glasu, navdih prihaja "iz duše", nekako podzavest skenira, kar ti je všeč." Kaj pa dela, da se sprosti: "Meditacija!!! Branje dobrih knjig, filme pa tudi rada gledam, najraje kakšne biografske, še posebej o glasbenikih in njihovih zgodbah ..."

S pesmijo Blue and red, ki ji lahko ponovno prisluhnete spodaj, nas bo ManuEllla zastopala na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2016, in sicer v drugi polovici drugega predizbora, ki bo 12. maja v Stockholmu na Švedskem.