ManuElla je Slovenijo zastopala v Stockholmu s pesmijo Blue and Red, a na koncu ostala pred pragom finala. Foto: Žiga Culiberg
ManuElla je Slovenijo zastopala v Stockholmu s pesmijo Blue and Red, a na koncu ostala pred pragom finala. Foto: Žiga Culiberg
false
Pesem Blue and Red je zapela tudi na prvem predizboru na Gospodarskem razstavišču. Foto: Jani Ugrin

Izvajalci morajo na odru uživati in se čim manj prepustiti stresu. Ko pogledaš za nazaj, ti je žal, da si preresno jemal kakšno stvar, kjer je to le glasba in je pomembno, da se imaš dobro, saj to ljudje začutijo.

ManuEllin nasvet tekmovalcem
Zmagovalka izbora EMA 2016 je ManuElla. Foto: Jani Ugrin
Spomin na ManuEllino slavje. Foto: Jani Ugrin

Laščanka, ki se je decembra preselila v prestolnico Švedske s svojim partnerjem Marjanom, bo v finalu predstavila svoj novi singel. "Pesem je nastala v Stockholmu. Takoj, ko sva se preselila z Marjanom - ki je tudi soavtor skladbe - kot vedno -, sva začela ustvarjati. Zgodila se je posebna energija - nov začetek. Zlila sem v pesem svojo zgodbo, zato mi je toliko bolj pri srcu pesem," je povedala ManuElla.

V petek, 24. februarja, ne zamudite finala Eme 2017 na rtvslo.si:

- od 19.00 do 20.00: ogrevanje pred prenosom z nastopajočimi v finalu, gosti revijalnega programa in novinarko Klavdijo Kopina;


- od 20.00 do 22.00:
spletni šov s Tilnom Artačem in Miho Brajnikom v družbi vaših komentarjev in tvitov.


V živo na MMC-ju, RTV 4D in na družbenih omrežjih.

Ob vrnitvi na Emo je tudi prvič obiskala Slovenijo po selitvi na sever Evrope. "Lani sem šla po Evroviziji, še nekajkrat nastopila na Švedskem, in zgodilo se je to, da so se ponudile priložnosti, ki jih nisem mogla izpustiti iz rok. Želim si ustvariti večjo kariero, kar ne pomeni, da v Sloveniji ne bom več delovala. Naravnost sem zaljubljena v Slovenijo. Ne vemo, kaj imamo tu. Ta košček na zemlji je res čudovit. Rada se vračam in nastopam tu. Vsekakor si želim poskusiti, da prodrem širše. Da mi na koncu ne bo kdaj žal," je poudarila ManuElla.

Studio oz. delovno okolje je prenesla iz Ljubljane v Stockholm. "Toda razlika je v tem, da lahko naredim marsikaj bolj profesionalno in hitreje. Tam je res kup profesionalnih ljudi, ki so vedno okoli tebe in ti lahko priskočijo na pomoč. Prav tako pa imam tam možnost, da nastopam več. Slovenija je vseeno majhen trg in če se ukvarjaš s specifičnim slogom, kot je popkantri, je zelo težko preživeti na dolgi rok. Če bi želela preživeti, bi morala delati še druge stvari. Me pa za zdaj glasba najbolj veseli," je poudarila pevka.

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu YouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

A kot pravi, se je fantastično vrniti na Emo. "Sploh na letošnjo, ker je bombastična. Če bi imela izbiro, bi tudi sama izbrala nastop na Gospodarskem razstavišču lani," je povedala v smehu in dodala: "Sistem, ki je vzpostavljen letos, da izvajalcu približno predstavo, kako bodo potekale stvari na Evroviziji, in to se mi zdi zelo pomembno. Iz izkušenj lahko povem, da ko se zmagovalčev posnetek razširi po Evropi, s tem že da vtis. Če je na tej ravni, kot je Ema pripravljena letos, je to velika prednost."

ManuElla bo nastopila v šov programu finala Eme. Poleg nje pa bosta na oder stopila še Toni Cetinski in aktualna zmagovalka Evrovizije Džamala.

ManuElla bo tudi gostja rubrike Popmobile v oddaji Popšop, ki bo na sporedu jutri ob 22.20 na drugem programu Televizije Slovenija.

Izvajalci morajo na odru uživati in se čim manj prepustiti stresu. Ko pogledaš za nazaj, ti je žal, da si preresno jemal kakšno stvar, kjer je to le glasba in je pomembno, da se imaš dobro, saj to ljudje začutijo.

ManuEllin nasvet tekmovalcem