Megadeth se vračajo v Slovenijo. Foto: EPA
Megadeth se vračajo v Slovenijo. Foto: EPA
Megadeth
In s skupno tudi razvpiti Dave Mustain. Foto: EPA
Megadeth
Kot je dejal Chris, se predvsem radi vračajo k nam zaradi občinstva. Foto: EPA
Megadeth
Znova bo tako mogoče prisluhniti tudi vložkom basista Davida Ellefsona. Foto: EPA
Megadeth
In seveda solažam Mustaina. Foto: EPA

Zadnji pridruženi član zasedbe, katere nastanek je spodbudil razhod Dava Mustaina in preostalih članov Metallice, Broderick predvsem priznava, da so na prvem mestu oboževalci. "Skušamo doseči čim več naših oboževalcev, da si naše nastope lahko ogledajo v živo. Ker ne moreš razprodati stadionov povsod, kamor greš. Še posebej, če greš na trg, kjer morajo ljudje potovati dalj časa, da pridejo do koncertnega prizorišča, ali v manjše kraje," je priznal kitarist.

Koncerta se lahko udeležite tudi vi. V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo eno vstopnico (ki bo na večer koncerta srečneža čakala na blagajni Kina Šiška). Vse, kar morate storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in na zid napišete pravilni odgovor na vprašanje:
Katerega leta se je Broderick pridružil zasedbi Megadeth?
a) Leta 2007.
b) Leta 2008.
c) Leta 2009.

Nagradna igra bo potekala do četrtka, 31. maja, do 14. ure.

Skupaj z Mustainom, basistom Davidom Ellefsonom in bobnarjem Shawnom Droverjem se pred slovensko občinstvo vrača 3. junija v Center urbane kulture Kino Šiška.

Krajši pogovor, ki smo ga s kitaristom opravili prek telefona, si lahko preberete spodaj.


Z Megadeth se vračate v Slovenijo. Kako dobro se spomnite vašega zadnjega obiska v Sloveniji?
Precej dobro. Predvsem se spomnim oboževalcev. Mislim, da smo imeli celo prost dan tam in smo si lahko ogledali malce mesta. Bil je precej oblačen dan, ampak bilo je lepo.

Zanimiva stvar glede Megadeth je, da bi lahko polnili velike stadione, ampak se odločate tudi za nastope v manjših klubih, kot je na primer Kino Šiška, kjer boste nastopili 3. junija. Zakaj?
Skušamo doseči čim več naših oboževalcev, da si naše nastope lahko ogledajo v živo. Ker ne moreš razprodati stadionov povsod, kamor greš. Še posebej, če greš na trg, kjer morajo ljudje potovati dalj časa, da pridejo do koncertnega prizorišča, ali v manjše kraje. Zdi se mi smiselno, da si izberemo prava prizorišča za število obiskovalcev, ki jih lahko nekje pričakujemo.

Kako naporno je življenje na turneji za vas? Vemo, da ste o življenju od nastopa do nastopa napisali pesem Killing Road.
Zagotovo je na trenutke stresno. Dobiš napade domotožja, toda vedno moraš najti pravo ravnotežje med nastopi na turnejah in časom, ki ga preživiš doma. Prav tako pa se zgodi, da če sem preveč časa doma, si že želim, da grem nazaj na pot. K svojim oboževalcem. Pravi ključ do uspeha je, da najdeš ravnotežje.

Kako dolgo še nameravate ostati na turneji, saj ste na njej že kar nekaj časa?
Zdaj končujemo našo turnejo po Združenih državah Amerike, nato pa prihajamo v Evropo in seveda k vam. Julija in avgusta pa bomo večji del prosti. Zdi se mi, da bo to dober dopust, ki ga potrebujemo.

Zdaj ste že nekaj časa druga kitara skupine. Mustaine je celo dejal, da ste najboljši kitarist zasedbe Megadeth vseh časov. Se strinjate z njim?
Sam se ne bi označil za to, ker gre za osebne preference. Všeč mi je, da me je sprejel tako kot vse druge kitariste v Megadethu. Jaz rad poslušam vse nekdanje kitariste v skupini, sem njihov veliki oboževalec.

Je bilo težko zapolniti njihove čevlje?
Vsi so veliki kitaristi, tako da ne more vsak samo priti v skupino in jih nadomestiti. Hkrati pa nikoli nisem na tak način razmišljal. Nisem si nikoli rekel: "Oh, zapolnjujem Mikove čevlje oz. Polandove čevlje." Nisem. Ko sem prišel v skupino, sem točno vedel, kaj je moja naloga in to delo sem nato tudi začel opravljati.

Kako pa trenutne ekonomske razmere vplivajo na vas? Je to dober čas za metal?
Za vse je težko. Ampak se mi zdi, da je za metalce lažje, saj imamo dobro bazo zvestih oboževalcev. To pa nam je najpomembnejše - dobri oboževalci, ki jih želimo videti.