Metallica bo na Dunaju nastopila 9. julija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Metallica bo na Dunaju nastopila 9. julija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robbie Williams
Vstopnice za koncert Robbieja Williamsa so že pošle. Foto: Jure Urek
V Graz prihajajo ameriški rokerji One Republic, ki so se javnosti prvič predstavili s singlom Apologize (za remiks je poskrbel producent Timberland), do danes pa je nanizal niz komercialnih uspešnic, med drugim All the Right Moves, Secerts in Good Life. Foto: Reuters/EPA
Depeche Mode
Lani v Zagrebu, letos na Dunaju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Priljubljene zasedbe Depeche Mode, Metallica, Pearl Jam, pa legendarni Rod Stewart, popzvezdnik Robbie Williams, pevka Miley Cyrus, nekdanja francoska prva dama Carla Bruni, svetovno znani didžej Avicii ...

Vas je katero izmed glasbenih imen pritegnilo, bi jim želeli prisluhniti v živo, bi se na njihov koncert bili pripravljeni zapeljati do avstrijske prestolnice? Berite naprej ...

Prvi letošnji večji koncert bo v dunajski dvorani Stadthalle 8. februarja priredila legendarna britanska zasedba Depeche Mode, ki se je lani ustavila tudi v Zagrebu. Pet dni za njimi, 13. februarja pa nam še bližje - v Graz - prihajajo One Republic. 20. marca pa bo v njej koncertiral britanski pevec James Blunt, ki je stalni gost dunajskih koncertnih odrov.

V Stadthallu bo 9. aprila nastopila 21-letna ameriška pevka Miley Cyrus, za koncerta britanskega pevca Robbieja Williamsa, napovedana za konec aprila, pa so vstopnice že pošle.

Pearl Jam iz Trsta na Dunaj
25. junija bo na Dunaju koncert ameriške rockovske zasedbe Pearl Jam (ta se bo 22. junija ustavila tudi nekoliko bližje - koncertirali bodo v Trstu), ki se je v zgodovino zapisala kot ena najbolj priljubljenih in vplivnih zasedb v devetdesetih letih. Njihov zadnji 10. studijski album Lightning Bolt je izšel oktobra lani. Še prej pa prihaja na Dunaj Justin Timberlake, 4. junija.

1. julija se bo v okviru svoje turneje Live The Life na Dunaju ustavil veteranski rocker Rod Stewart, eden najboljših britanskih glasbenikov vseh časov, ki je najbolj znan po uspešnicah, kot so Maggie May, Sailing in Tonight's the Night ...

Številni ljubitelji trših glasbenih ritmov že težko pričakujejo koncert Metallice, ki bo v sklopu svoje turneje Metallica By Request 9. julija na stadionu Krieau priredila koncert, ki ga bodo sooblikovali obiskovalci. Vsi, ki bodo kupili vstopnice, bodo imeli možnost izbrati 17 pesmi in tako ustvariti koncert po svojih željah.

Na stadionu Krieau bo 19. julija koncertiral tudi švedski didžej in producent Avicii, ki je v preteklem letu z albumom True zasedel vrhove svetovnih glasbenih lestvic.

Od pojoče prve dame do popzvezde iz 90.
Na dunajske odre se vrača tudi nekdanja francoska prva dama Carla Bruni, ki bo 14. marca nastopila v dvorani Konzerthaus. V dvorani Gasometer bo marca koncert nemškega raperja Casperja, ki je vstopnice že razprodal, 19. aprila pa bo v tej dvorani gostoval v 90. zelo priljubljen Švicar DJ Bobo, na čigar elektronsko plesno skladbo ste na začetku 90. morebiti migali tudi vi. Slavni nemški violinist David Garrett, ki združuje popglasbo in klasično glasbo, bo nastopil 1. novembra.