Preveč izzivalna? Foto: EPA
Preveč izzivalna? Foto: EPA

Organizatorji festivala so sicer upali, da bo J.Lo svoj nastop nekoliko prilagodila - glede na to, da gre za festival v pretežno muslimanski deželi. Čeprav je nekatere točke spremenila, se svoji stalni garderobi, ki razkriva precej gole kože, in izzivalnim plesnim gibom ni odpovedala, kar je nekatere zmotilo celo do te mere, da zdaj islamistična Stranka prava in razvoja zahteva odstop ministra za komunikacijo Mustafe El Kalfa.

Koncerta se je sicer udeležilo kar 160.000 oboževalcev latinodive, še več pa jih je festival spremljalo prek televizije, kar je bilo sporno tudi za samega ministra, ki ga zdaj pozivajo k odstopu. Mustafa El Kalfi, ki je povedal, da ne bo odstopil, je po nastopu Lopezove zapisal, da je bil prenos koncerta na javni televiziji nedopusten. Same pevke sicer ni kritiziral, je pa na Twitterju zapisal, da je bilo predvajanje koncerta na televiziji 2M v najbolj gledanem terminu nezakonito.

Festival Mavazine je sicer edini festival v Severni Afriki, ki vsako leto privabi številne svetovne zvezdnike. Med drugim so na Mavazinu nastopili že Shakira, Rihanna, Ricky Martin, Kylie Minogue in Pitbull.