"Elza Budau je pogumna dama, ki je svoje intimne doživljaje pretvorila v najlepša besedila iz zakladnice slovenske popevke," se veseli skupnega sodelovanja Saša Tabaković. Foto: Žiga Culiberg

Pod taktirko dirigenta Patrika Grebla in v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bo mogoče prisluhnili 20 skladbam, za katere je besedilo napisala Elza Budau. Sam izbor pesmi je naredila prav Elza Budau, pesnica, pisateljica in dolgoletna novinarka v uredništvu dokumentarnih oddaj na Radiu Slovenija.

Na odru Križank bodo priljubljene slovenske uspešnice prepevali Anika Horvat, Manca Izmajlova, Severa Gjurin, Nuška Drašček, Nina Strnad, Rok Pečečnik in Jure Ivanušič. Kot posebna gosta bosta nastopila Elda Viler in Oto Pestner. Večer odlične glasbe bo povezoval Saša Tabaković, ki bo tokrat tudi zapel.

Prosili smo vas, da naštejte tri zimzelene popevke, katerih besedilo je delo Elze Budau!
Srečneža, ki mu bomo podelili dve vstopnici, smo že izžrebali. O nagradi je bil obveščen po elektronski pošti.

Gala koncert Poletna noč, ki ga vsako leto organizira RTV Slovenija skupaj s Festivalom Ljubljana, je postal tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke. V zadnjih letih smo jo posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Eldi Viler, Juretu Robežniku, Mojmirju Sepetu, Dušanu Velkaverhu, Juretu Robežniku in 50-letnici Slovenske popevke, lani pa mestu Ljubljani.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v povezavi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.