Vsak njegov album je bil prodan v najmanj 300.000 izvodih. Foto: Organizator
Vsak njegov album je bil prodan v najmanj 300.000 izvodih. Foto: Organizator

Mišo Kovač je najuspešnejši glasbeni izvajalec z območja nekdanje Jugoslavije. V 47-letni karieri je prodal več kot 20 milijonov plošč, osvojil nešteto nagrad in se upravičeno zasidral na prestolu kot eden najbolj karizmatičnih hrvaških pevcev. Kariero je začel s predelavami tujih uspešnic, kaj kmalu pa je našel lastni glasbeni izraz v svojih čustveno nabitih skladbah, po navadi s tipičnim mediteranskim, dalmatinskim melosom in v sodelovanju z raznimi klapami.

Prosili smo vas, da naštejete tri skladbe Miša Kovača in se s tem potegujete za dvakrat po eno vstopnico za njegov koncert.
Nagradna igra je končana, nagrajenca sta bila o nagradi obveščena po elektronski pošti.

Na vrhuncu priljubljenosti je bil v 70. in 80. letih 20. stoletja, ko so mnogi prepevali uspešnice Ostala si uvijek ista, Svi pjevaju, Ako me ostaviš, Ja nemam razloga da živim, Ti si pjesma moje duše in druge. Na koncertu v Križankah 24. junija se mu bo na odru pridružila tudi hči Ivana.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v povezavi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.