Zadnji koncert je imel pred tremi dnevi v mehiškem mestu Monterrey. Foto: EPA
Zadnji koncert je imel pred tremi dnevi v mehiškem mestu Monterrey. Foto: EPA

Priznani kitarist bo v Hali Tivoli, skupaj s frontmanom Mylesom Kennedyjem (Alter Bridge) ter s skupino The Conspirators, nastopil v sklopu velike svetovne turneje ob izidu drugega solističnega albuma Apocalyptic Love.

Slash, rojen kot Saul Hudson v Veliki Britaniji, je znan kot eden najboljših kitaristov in avtorjev. Svetovno slavo je požel kot kitarist zasedbe Guns N'Roses, po njenem razpadu pa je sodeloval pri različnih projektih, ki so ga pripeljali do sodelovanja s prav tako uspešno zasedbo Velvet Revolver. Med drugim je kitarist nastopil s priznanimi glasbeniki, kot so Michael Jackson, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Ray Charles in Ozzy Osbourne.

Član dvorane slavnih
Za glasbeno delovanje je Slash prejel številne nagrade in priznanja. Med drugim velja za enega najboljših kitaristov vseh časov po izborih glasbenih kritikov in medijev, kot član Guns N'Roses pa je letos dobil mesto v Dvorani slavnih rock'n'rolla ter zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Od leta 2009 se Slash osredotoča na samostojno kariero. Leta 2010 je izdal svoj prvi samostojni album z naslovom Slash, ki mu je letos sledil izid albuma Apocalyptic Love. Skupaj s svojo rockersko karavano priljubljeni glasbenik izvaja številne rockerske klasike, vključno z največjimi hiti Guns N'Roses, pa tudi svoje uspešnice. Vstopnice za koncert bodo na prodaj od 28. novembra na vseh prodajnih mestih Eventima.