Bela snežinka ansambla Veter je ljubljenka slovenskega občinstva. Foto: EPA
Bela snežinka ansambla Veter je ljubljenka slovenskega občinstva. Foto: EPA
Lučke
Drugo mesto je pripadlo Rok 'n' Bandu s skladbo Novo leto, tretje pa Pop Designovi uspešnici Na božično noč. Foto: BoBo

Na drugem mestu lestvice, ki jo je objavil Zavod IPF, je skladba Novo leto v izvedbi Rok 'n' Banda, tretje mesto pa je pripadlo Pop Designovi uspešnici Na božično noč.

Za petami jim sledi Silvestrski poljub v izvedbah Eve Boto in Žana Serčiča (4. mesto) ter Alfija Nipiča (5. mesto).

Izjemno priljubljenost skladbe Bela snežinka potrjuje tudi njeno šesto mesto, tokrat v izvedbi Božičnega zborčka. Bela snežinka se na lestvici pojavi še v izvedbah Domna Kumra in Natalije Verboten ter Bepopa.

Celotno lestvico si lahko pogledate tukaj.

Absolutni zmagovalec med 100 največkrat predvajanimi praznično obarvanimi skladbami pa je hit Na božično noč, ki se je na lestvico vpisal kar s šestimi različnimi izvajalci.

Najuspešnejši glasbeni zasedbi sta ansambel Modrijani in Božični zborček, vsak s po štirimi skladbami, med samostojnimi izvajalci pa Oto Pestner in Miran Rudan (prav tako vsak s po štirimi skladbami). Najuspešnejši ženski izvajalki sta Saša Lendero in Natalija Verboten, ki sta se na lestvico uvrstili s tremi skladbami.


"V predprazničnem času radijske postaje predvajajo predvsem zimzelene uspešnice, med katerimi beležimo mnogo kakovostnih, že skoraj ponarodelih slovenskih skladb. Želimo si, da bi slovenska glasbena industrija še okrepila praznično usmerjeno produkcijo, ki jo bodo podpirale tudi radijske postaje in ne nazadnje poslušalci," je povedal Gregor Štibernik, direktor IPF-a.

IPF je lestvico največkrat predvajanih božično-prazničnih pesmi pripravil na podlagi podatkov predvajanj slovenskih radijskih postaj za december 2012.