Bo Evrovizija tudi leta 2015 ostala na Danskem? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bo Evrovizija tudi leta 2015 ostala na Danskem? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Danska: Emmelie de Forest - Only Teardrops
Evrovizijski spektakel je na Dansko pripeljala Emmelie de Forest, ki je na Švedskem slavila s pesmijo Only Teardrops. Foto: EPA
Hannah
Sloveniji se na letošnjem izboru ni uspelo uvrstiti v finale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Evrovizijski tekmovalci se bodo v glavnem mestu Danske združili na začetku maja pod sloganom Join Us (Priduži se nam). Polfinalna večera 59. Evrovizije bosta potekala v torek, 6. maja, in v četrtek, 8. maja, finale pa bo potekal znova v soboto - 10. maja.
"Zelo se veselimo, da bomo v Köbenhavnu gostili Evropo. Mesto je polno kulturne različnosti in odlične infrastrukture," je dejala izvršna producentka izbora danske nacionalne televizije DR Pernille Gaardbo. Evrovizijski spektakel se tako že tretjič vrača na isto "mesto zločina". Prvič je Köbenhavn gostil Evrovizijo leta 1964, zadnjič pa leta 2001.

Spomin na letošnjo Evrovizijo si lahko osvežite na posebni MMC-jevi podstrani - Evrovizija 2013.

V tekmi za mesto gostiteljice sta se poleg zmagovalca omenjali še mesti Herning in Horsens. Danska prestolnica pa na tekmi za gostovanje Evrovizije ni veljala za odkrito favoritinjo.

Danska po drugo zaporedno zmago?
Danci sicer tudi letos ciljajo na zmago. Televizijska ekipa je že objavila povabilo avtorjem in skladateljem k sodelovanju za prihodnje leto na evrovizijskem izboru. Urednik razvedrilnega programa na danski nacionalni televiziji Rasmus Ladefoged je ob tem poudaril, da so leta 2001 s skladbo Never Ever Let You Go, ki sta jo predstavila Rollo & King, zasedli drugo mesto. "Če nam bo prihodnje uspel vsaj malo boljši rezultat kot leta 2001, bom zelo vesel," je dejal Rasmus.

Visoke apetite v "nizkem štartu" za zdaj kažejo tudi Norvežani, ki so napovedali veliki preobrat v izboru svojega predstavnika, medtem ko je že znano, da bo Makedonijo na Danskem zastopala Tijana Dapčević.