Slash je povedal, da so se strasti med člani zasedbe Guns N' Roses pomirile. Foto: EPA
Slash je povedal, da so se strasti med člani zasedbe Guns N' Roses pomirile. Foto: EPA

Glasbenik s pravim imenom Saul Hudson je svojo prvo kitaro dobil pri 14 letih od babice in igranje vadil tudi po 12 ur na dan. Svetovno slavo je dosegel s skupino Guns N' Roses, ki jo je po divjih prepirih zapustil leta 1996. Po razpadu skupine je sodeloval pri različnih projektih, ki so ga privedli do sodelovanja s prav tako uspešno zasedbo Velvet Revolver.

Med drugim je kitarist nastopil s priznanimi glasbeniki, kot so Michael Jackson, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Ray Charles in Ozzy Osbourne. Od leta 2009 pa se osredotoča na samostojno kariero. Leta 2010 je izdal svoj prvi samostojni album z naslovom Slash, ki mu je leta 2012 sledil izid albumov Apocalyptic Love in World on Fire.

Za glasbeno delovanje je Slash prejel številne nagrade in priznanja. Med drugim je kot član zasedbe Guns N'Roses dobil mesto v Dvorani slavnih rock'n'rolla in zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Glasbenik, ki je prepoznaven po kodrasti grivi in cilindru, je imel vrsto let težave z mamili in alkoholom in je že pri 35 letih dobil srčni spodbujevalnik. Alkohola danes ne uživa več, pravi pa, da ničesar ne obžaluje: "Nikoli nisem nikogar ubil, torej je vse v redu," je povedal za Spiegel Online.

Letos se je po 13 letih ločil od žene Perle, s katero ima dva sinova. Kot razlog za razhod sta navedla nepremostljive razlike. Trenutno je Slash v zvezi z nekdanjo partnerico Meegan Hodges.