Brata Gallagher sta bila znana predvsem po svojih izbruhih. Foto: EPA
Brata Gallagher sta bila znana predvsem po svojih izbruhih. Foto: EPA

Govorice o ponovni združitvi se pojavljajo že, od kar je nekdanji kitarist in glavni tekstopisec britanske skupine zaradi stalnih sporov s svojim bratom Liamom zasedbo dokončno zapustil leta 2009. Takrat sta odšla vsak svojo pot ter ustanovila skupini Noel Gallagher's High Flying in Beady Eye.

Že v začetku letošnjega leta je Noel dejal, da je skupaj z bratom pripravljen stopiti na oder le, če se bo znašel v finančnih težavah: "Niti slučajno se ne bomo spet združili, razen če se moje ali Liamovo finančno stanje dramatično poslabša, a po zadnjem pregledu bančnega računa sem prepričan, da se to ne bo zgodilo. Kakšne druge možnosti pa ne vidim." Liam pa je v nasprotju z bratom pripravljen pozabiti na preteklost. "Naredil bi ti brezplačno. Če nam pa nekdo želi dati veliko denarja, bi to naredil tudi zaradi tega," je junija povedal za Digital Spy.

Velika združitev naj bi se tokrat zares zgodila. Daily Mail je pred časom poročal, da je skupina prejela dve mikavni ponudbi za prihodnje leto in da se brata Gallagher že dogovarjata za sodelovanje. Dva velika koncerta, v sklopu katerih bi zaznamovali 20 let od izida prvenca Definitely Maybe, bi jima v žepe prinesla kar nekaj zelencev, vendar pa Noela tudi to ni uspelo prepričati.

Govorice o ponovni združitvi zasedbe je zanikal in za radijsko postajo talkSPORT izjavil: "Morda ljudje mislijo, da če bodo to ponavljali, se bo s časom zares zgodilo, vendar se ne bo. Razen če to storijo brez mene, ampak brez mene bi bilo neumno." Dodal je še, da vseeno ne upa trditi, da se nikoli več ne bodo znašli skupaj na odru, trenutno pa ga sodelovanje ne zanima.

Skupino Oasis je leta 1991 ustanovil Liam, skupaj s Paulom Arthursom, Paulom McGuiganom in Tonyjem McCarollom. Nedolgo po ustanovitvi se jim je pridružil še Liamov brat, ki je kmalu postal pisec večine skladb. Skozi leta se je skupina precej spreminjala - pred razpadom so jo poleg obeh Gallagherjev sestavljali še kitarist Colin Racher, basist Andy Bell in bobnar Chris Sharrock.