Predlani je Liam priznal, da pogreša svojega brata in da sovraži nastopati brez njega. Foto: Reuters
Predlani je Liam priznal, da pogreša svojega brata in da sovraži nastopati brez njega. Foto: Reuters

Noela bratov predlog ni navdušil ...

Brata Gallagher sta po skoraj desetletju medsebojnih obračunov, ki jih nista skrivala pred javnostjo, lani zakopala bojno sekiro. Roko sprave je ponudil starejši brat Noel, ki pa na ponovno poslovno sodelovanje z Liamom očitno ni pripravljen.

Že leta 2016 je Liam priznal, da pogreša svojega brata in da sovraži nastopati brez njega. "Ne želim ostati solist. Nočem nadaljevati sam – nisem kitarist ali profiliran avtor. Pogrešam brata, kakršen je bil včasih, in pogrešam prepevanje tistih čudovitih skladb, ki sva jih ustvarila," je takrat dejal v pogovoru za revijo Fault.

Pred kratkim pa je Liam na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Noel, odpustil sem ti ... zdaj pa znova združimo zasedbo VELIKI O (Oasis)."

Noel Gallagher se na njegovo spodbudo ni odzval. Liam je zato na družbenem omrežju zapisal še: "Tvojo tišino bom razumel kot zavrnitev."

Manchestrska zasedba Oasis je zaslovela sredi 90. let prejšnjega stoletja, njihov prvi uspešnejši album, naslovljen Definitely Maybe, pa je bil takrat na Otoku najhitreje prodajani prvenec vseh časov. Liam je zaradi svojega arogantnega obnašanja in domnevno razuzdanega življenjskega sloga hitro postal stalnica v tabloidih.

Leta 2009 so nesoglasja med bratoma dosegla kritično točko in brata Gallagher sta šla vsak svojo pot. Liam je s preostalimi člani zasedbe Oasis nadaljeval delo v skupini Beady Eye (tudi ta je leta 2014 razpadla), Noel pa je ustanovil zasedbo Noel Gallagher's High Flying Birds.