Album so poimenovali Prince 4Ever. Foto: Reuters
Album so poimenovali Prince 4Ever. Foto: Reuters

Plošča z imenom Prince 4Ever bo na voljo od 25. novembra naprej, oboževalci iz ZDA pa jo bodo lahko poslušali že 22. novembra. Na njej bo tudi skladba Moonbeam Levels, ki jo je glasbenik posnel že leta 1982, a med njegovo pestro kariero vseeno ni našla svojega mesta na studijskih albumih.

Poseben del albuma bo namenjen največjim uspešnicam, kot so Kiss, When Doves Cry in Purple Rain, zgoščenki pa bo priložena še posebna knjižica s fotografijami, ki jih fotograf Herb Ritts do zdaj še nikoli ni predstavil javnosti.

Neverjetna glasbena zapuščina
Prince 4Ever
bo sicer prva plošča, izdana po glasbenikovi nenadni smrti. Na začetku leta 2017 se ji bo pridružila še plošča Purple Rain v novi podobi - Prince je namreč še pred smrtjo izdal dovoljenje za ponoven miks celotnega albuma, sicer izdanega leta 1984, starim skladbam pa bodo dodali tudi nekaj novih in s tem dolžino plošče podvojili.

Vrednost njegove glasbene zapuščine je bila ocenjena na skoraj 460 milijonov evrov. Na njegovem posestvu naj bi v posebnem sefu našli ogromne količine posnete, a nikoli izdane glasbe, med pestro zbirko glasbe pa naj bi bil tudi album, ki ga je posnel v sodelovanju z Milesom Davisom.

Multimilijonsko zapuščino si je pokojni glasbenik uspel pridobiti tako s prodajnim izkupičkom 40 studijskih albumov kot tudi z lastništvom vseh master posnetkov svoje glasbe, ki si jih je priboril z dolgotrajnim bojem z založbo Warner Bros.