Easyju so se v studiu pridružili mladi klasiki. Foto: Radio Koper
Easyju so se v studiu pridružili mladi klasiki. Foto: Radio Koper
Studio Hendrix
Koncerti bodo v studiu Hendrix. Foto: Radio Koper

V Studiu Hendrix so mu družbo delali številni glasbeni gostje, oddajo pa je mogoče tudi tokrat spremljati tako na radijskih valovih kot tudi na spletni strani Radia Koper.

Prenovljeni format oddaje Radio Live! se je v preteklih sezonah izkazal za pravo uspešnico. Na spletni videoplatformi YouTube si je posnetke preteklih oddaj ogledalo že več kot 200.000 ljudi. Oddajo oblikujejo glasbeni nastopi, ki jih voditelj Blaž Maljevac začini še s hudomušnimi vprašanji, glasbene goste pa predstavi javnosti.

Radio Live! boste lahko poslušali do pomladi
Novo sezono je ob 18.00 odprl znan primorski kantavtor Easy. V devetdesetih letih ga je Obala spoznala kot klaviaturista tedaj priljubljene zasedbe Night Jump, glasbena ustvarjalnost pa ga je takrat vodila do izdaje doslej edine plošče, poimenovane Galeb. Po dvajsetih letih je zdaj znova razprl svoja krila - Easy je namreč letošnji zmagovalec Melodij morja in sonca.

Za nastop v oddaji Radio Live! pripravlja pravo glasbeno poslastico: "Mojo glasbo bo tokrat pospremila zasedba mladih klasikov, ki na samosvoj način interpretira glasbo različnih zvrsti. Tudi to, ki se jo grem sam. Oni so Artistik: Eva Zupan na flavti, Nina Pečar na violini, Urban Megušar na violončelu, Marko Stajnko na klavirju ter Klemen Flego na cajonu, klarinetu in kitari. Glasbo z mojega prvenca (Galeba, op. a.) bo pospremil Coto, ki je bil pred dvajsetimi leti tudi del ekipe, ki je soustvarjala album. Pridružil pa se mi bo tudi prijatelj, ob katerem je vedno užitek igrati in peti."

Program nove sezone je začrtan do prihodnje pomladi. Novembrska oddaja bo v znamenju vsestranskega glasbenega ustvarjalca Roberta Jukiča, avtorja devetih zgoščenk, s katerimi se je sprehodil od džeza, klasike, folka, bluza in countryja do alternativnega popa in šansona. Leto bomo sklenili s hudomušnim duetom Pliš, ki se bo iz domače kopalnice preselil v koprski Studio Hendrix. Prvi nastop v novem letu bo pripadel Katarini Mali, februarja prihaja v Koper drzna, divja in temperamentna Alya, marec prinaša simpatične, ritmično razgibane in lepljive melodije štajerske pevke Bilbi. Sezono bosta sklenila knap n'roll zasedba Orlek ter violinist, kitarist, kantavtor in Prlek Samo Budna.