Skladba ansambla Nemir
Skladba ansambla Nemir "Na lepih prtičkih" je najboljši valček festivala Slovenska polka in valček 2013. (Foto: Žiga Culiberg) Foto:
Skladba ansambla Tapravi faloti "Skrivnostno dekle" je prejela nagrado za najboljšo polko festivala. (Foto: Žiga Culiberg)

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je na spletni strani RTV Slovenija in na teletekstu na strani 277 objavilo javni razpis za sodelovanje na omenjenem festivalu.

Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek spletnega obrazca do vključno nedelje, 1. marca 2015, do polnoči.

Na festivalu bo sodelovalo skupaj največ 12 skladb, šest polk in šest valčkov, med katerimi je lahko največ pet skladb izvajalcev/avtorjev, ki bodo sodelovali na podlagi neposrednega povabila RTV Slovenija.

Slovenska polka in valček je festival narodno-zabavne glasbe, ki pri glasbenikih uživa največji ugled. Na letošnjem, jubilejnem 20. festivalu, ki bo aprila 2015, bodo podeljene tri nagrade - nagrada za najboljšo polko po mnenju občinstva, nagrada za najboljši valček po mnenju občinstva in nagrada za najboljšo skladbo festivala v celoti po mnenju strokovne žirije.