Slovenska vojska je izjemnim otrokom pomagala narediti prve korake na njihovi poti v lepšo prihodnost. Foto: BoBo
Slovenska vojska je izjemnim otrokom pomagala narediti prve korake na njihovi poti v lepšo prihodnost. Foto: BoBo

Častni pokrovitelj koncerta Orkestra Slovenske vojske je bil predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, izkupiček od prodanih kart pa bo namenjen društvu Vesele nogice.

Med neposrednim prenosom koncerta na drugem programu RTV Slovenije ste se lahko gledalci s telefonskim darovanjem sredstev tudi dejavno vključili v dobrodelno akcijo, ki bo malim borcem s cerebralno paralizo in njihovim staršem olajšala težko pot do čim večje samostojnosti. V klicnem centru so se na telefonski številki 01/512-25-00 darovalcem oglašali pripadniki Slovenske vojske. Ves čas je bila omogočena tudi pomoč s sporočili SMS – posameznik daruje en evro, če na številko 1919 pošlje besedo NOGICE, pet evrov pa, če pošlje besedo NOGICE5.
Donacije se bodo zbirale tudi med ponovitvijo koncerta v četrtek, 19.12. ob 15.15 na 2. programu TV Slovenija.

Orkester Slovenske vojske je poslušalce popeljal v zgodbe muzikalov Gershwina in Schönberga, očaral z otroško igrivostjo Appermonta ter razveselil z znanimi slovenskimi popevkami. Z orkestrom so sodelovali mladi nadarjeni solisti, ki se že zdaj uveljavljajo na svetovnih odrih in so dobitniki številnih mednarodnih nagrad. V vlogah iz muzikalov Porgy in Bess, Miss Saigon in Nesrečniki so nastopili Nuška Drašček Rojko, Nina Dominko in Domen Križaj. Program bosta s svojim nastopom obogatila tudi pevca Jan Plestenjak in Marcos Fink.

Tokrat so se vojakinj in vojakov dotaknile zgodbe izjemnih otrok – malih borcev, ki nas učijo, kako ceniti majhne stvari in kako se zanje boriti – otrok s cerebralno paralizo, katerih razvoj in napredek sta močno odvisna od pomoči strokovnjakov. Društvo Vesele nogice je za ta namen odprlo poseben račun: TRR št. SI56 06000-1100254033. Zbrana sredstva bodo otrokom s cerebralno paralizo zagotovila nujne terapije v bližini doma, možnost strnjenih terapij večkrat na leto ter nakup pripomočkov, ki bodo pomagali pri razvoju otrok s cerebralno paralizo in premagovanju socialnih stisk njihovih družin.

Skupaj s Slovensko vojsko lahko male borce popeljete k lepši prihodnosti, so zapisali organizatorji.