Z dobrodelnim koncertom so otroci skupaj z glasbenimi gosti gledalce popeljali v čudovit svet glasbe. Foto: TV SLO
Z dobrodelnim koncertom so otroci skupaj z glasbenimi gosti gledalce popeljali v čudovit svet glasbe. Foto: TV SLO

V glavni vlogi se je predstavil otroški pevski zbor Osnovne šole Nove Jarše pod vodstvom zborovodje Emirja Jušiča. Gre za poseben zbor, ki s petjem podaja današnji družbi pozitivna sporočila. Otroci skozi raznovrstne pesmi spoznavajo življenje in se srečujejo s pomembnimi vprašanji odraščanja. S koncertom želijo svojim vrstnikom omogočiti otroške radosti, ki jim jih njihova stiska ne dopušča.

ZPMS je med predvajanjem koncerta na RTV Slovenija sredstva zbiral s pomočjo klicnega centra, v katerem so klice sprejemali številni znani Slovenci, med drugim igralec Boris Kobal, novinarka in voditeljica Manica Janežič Ambrožič, igralec Klemen Janežič, komik Andrej Težak – Tešky, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič, paraolimpijka Veselka Pevec ter igralka in dolgoletna prostovoljka DPM Ptuj Urška Vučak.

Podpori humanitarne akcije Pomežik soncu so namenili tudi izkupiček od prodanih vstopnic za koncert, ki je v sredo potekal v Cankarjevem domu. Na koncertu so z otroki iz zbora Rock mulčki in otroškega pevskega zbora RTV Slovenija nastopili slovenski glasbeniki Tomi Meglič (Siddharta), Tomislav Jovanović – Tokac (Dan D), Ula Ložar, Borut Marolt (Niet), Gal in Severa Gjurin ter Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana ter Otroški pevski zbor RTV.