Glasba
(3)
Luis Fonsi
Fonsijev Despacito je zmagal v vseh kategorijah, v katerih je bil nominiran. Z grammyjem so nagradili tako avtorje pesmi kot Fonsija in njegovo produkcijsko ekipo. Foto: EPA

Dodaj v

Pesem Despacito še naprej osvaja svet, poln izkupiček na latinogrammyjih

Je pesem leta
17. november 2017 ob 11:50
Las Vegas - MMC RTV SLO, STA

Uspešnica Despacito Portoričana Luisa Fonsija je na 18. podelitvi latinskih glasbenih nagrad grammy prejela štiri zlate kipce v obliki gramofona, med drugim v kategoriji pesem leta.

Fonsijev Despacito je zmagal v vseh kategorijah, v katerih je bil nominiran. Z grammyjem so nagradili tako avtorje pesmi kot Fonsija in njegovo produkcijsko ekipo.

Fonsi je ob podelitvi nagrad v Las Vegasu izrazil veselje, da je pesem postala tako vplivna, da je združila ljudi po svetu in premagala jezikovne ovire. A s tem zgodbe za Despacito še ni konec. Napovedal je, da bo v naslednjih tednih izdal novo različico Despacita, ki jo je posnel s singapurskim pevcem in producentom JJ Linom, zvezdo popa v mandarinščini. Želi namreč prodreti tudi na azijski glasbeni trg, na turnejo pa tja odhaja prihodnje leto.

Poletna uspešnica Despacito je osvojila poslušalce po vsem svetu, tudi tiste, ki ne znajo španskega jezika. Še več poslušalcev je pesem, ki v španščini pomeni počasi in v kateri nastopa tudi portoriški raper Daddy Yankee, pridobila, ko je je priredil kanadski zvezdnik Justin Bieber.

Julija je bila razglašena za največkrat pretočeno skladbo doslej, saj je pesem v izvirni in prirejeni različici dotlej dosegla 4,6 milijarde predvajanj na platformah, kot sta YouTube in Spotify. Kmalu je njen video presegel tudi tri milijarde ogledov na Youtubu in tako postal največkrat gledani video v zgodovini tega spletnega zbirnika, na katerem je bil objavljen 12. januarja letos. Več tednov je pesem kraljevala tudi na Billboardovi lestvici najboljših singlov Hot 100.

Portoriški glasbenik, ki je prvi album objavil leta 1998, se bo 26. novembra v okviru svetovne turneje Despacito - Love + Dance ustavil v Zagrebu.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Kačji Pastir
# 18.11.2017 ob 10:10
blagor gluhim
goli
# 17.11.2017 ob 14:43
Heh, naslednje leto sploh noben ne bo več vedel za ta komad.
djdj
# 17.11.2017 ob 13:50
Ali boste mordaj pripravili strokoven članek na temo: zakaj nastane ta čredni nagon/obsesija z produktom?
Nikoli nisem razumel norenja in obsedenosti z hit komadi. Nekega presežka v tej pesmi ne ni! Boljše so parodije. Npr.: https://www.youtube.com/watch?v=7kOKDdoc
Gyc
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
19
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kazalo