Želi si nečesa novega. Foto: Reuters
Želi si nečesa novega. Foto: Reuters

Turnejo bo začel s petimi koncerti v prestižnem Royal Albert Hallu v Londonu, nadaljeval pa bo z dvema koncertoma v Parizu in dvema v Kölnu.

Svojo upokojitev je Collins uradno napovedal leta 2011, saj zaradi poškodbe nekaterih živcev več ni mogel igrati bobnov. "Mislil sem, da se bom od kariere poslovil z lahkoto," je dejal. "Toda zaradi podpore oboževalcev, družine in glasbenih kolegov sem se uspel ponovno povezati s svojo ljubeznijo do glasbe."

"Tokrat bom verjetno poprijel zgolj za mikrofon. Vem, da instrumentov nikoli več ne bom zmožen igrati tako kot nekoč." Je pa izpostavil, da v garaži pridno vadi bobne za skladbo In The Air Tonight. "Zdi se mi, da to enostavno moram odigrati jaz."

Na prihajajoči turneji naj bi njegovo mesto za bobni prevzel njegov 15-letni sin Nicholas. "Nicholas je odličen bobnar. Nad njim je že od samega začetka navdušen tudi preostanek benda."

"V največji meri so za mojo vrnitev odgovorni otroci, saj si želijo, da bi ponovno začel koncertirati in poskusil nekaj novega. Ugotovil sem, da imajo prav, saj resnično ni nekega trdnega razloga, da bi glasbeni svet moral zapustiti v celoti."

V Londonu bo nastopal od 4. do 9. junija 2017, v Kölnu 11. in 12. junija 2017, v Parizu pa en teden zatem.