Phil Collins se vrača na glasbeno prizorišče. Foto: Reuters
Phil Collins se vrača na glasbeno prizorišče. Foto: Reuters

64-letni Collins je že pred mesecem dni napovedal nastop na dobrodelnem koncertu v Miamiju, zdaj pa pravi, da tudi "uradno ni več v pokoju" in da ga bomo tako redno videvali na glasbenih odrih. Kot je pojasnil, sta njegova sinova stara že deset in 14 let, in bi "rada videla, kaj oče počne".

"Če bodo ljudje ponovno odkrili vrednost starega materiala in izkazali zanimanje zanj, bi bilo neumno, da jim ne bi ponudil še nekaj svoje glasbe," je povedal Collins.

Bogata Philova kariera
Collins je zaslovel kot bobnar in frontman skupine Genesis. Vzporedno si je leta 1981 začel graditi tudi samostojno kariero, v sklopu katere so nastali zelo uspešni albumi, kot so Hello, I Must Be Going in No Jacket Required.

Glasbenik, znan po vrsti uspešnic, kot so One More Night, Against All Odds in A Groovy Kind of Love, je tako prodal več kot 100 milijonov izvodov samostojnih in 150 milijonov izvodov albumov, ki jih je posnel z Genesis.

Zadnji avtorski album z naslovom Testify je Collins izdal leta 2002, nato se je posvetil drugim projektom. Med drugim je napisal skladbe za broadwayski muzikal Tarzan.

Na začetku letošnjega leta je Collins predelal stara albuma Face Value in Both Sides, in sicer tik pred operacijo, zaradi katere nekaj časa ni mogel igrati bobnov.