Pobudo za sodelovanje je dala Britney. Foto: EPA
Pobudo za sodelovanje je dala Britney. Foto: EPA

24-letna glasbenica, ki je bila lani znana le kot varovanka raperja T. I., je letos doživela velik preboj med zvezde ameriške popscene. S tem so se ji ponudile tudi številne priložnosti za sodelovanje z velikimi imeni glasbene industrije.

Svojo uspešnico Fancy, ki se je uvrstila na prvo mesto Billboardovih vročih 100, je posnela s še eno vzhajajočo zvezdo Charli XCX, ki je med drugim napisala besedilo za uspešnico I Love It za švedski duo Icona Pop. Sledilo je sodelovanje z Ariano Grande in Jennifer Lopez, svojo skladbo Black Widow pa je posnela z Rito Oro.

"Imava pesem, ki bo kot singel izšla prihodnje leto. Je res zabavna skladba," s temi besedami pa je Iggy potrdila sodelovanje s popprincesko Britney Spears. Moči sta združili na Britneyjino pobudo, saj je ta trenutek Azalea ena izmed najbolj zaželenih glasbenic. "V nekem intervjuju je dejala, da bi želela sodelovati z mano in tako smo se dogovorili," je povedala hiphoperka.

Iggy in Britney sta posneli nekaj različnih pesmi in se na koncu odločili za eno, ki bo najverjetneje pristala na novem albumu Spearsove. Čeprav sta veliko časa preživeli skupaj na snemanju, se nista uspeli bolje spoznati. "Nisem še imela prave priložnosti, da bi se pogovorila z njo, upam, da mi to uspe za novo leto," je dejala Azalea in s tem namignila, da bosta pevki za silvestrovo na isti zabavi.

Iggy Azalea - Fancy (Explicit) ft. Charli XCX

Jennifer Lopez - Booty ft. Iggy Azalea

Iggy Azalea - Black Widow ft. Rita Ora