Kako pogosto glasbo poslušate prek YouTuba? Foto: MMC RTV SLO
Kako pogosto glasbo poslušate prek YouTuba? Foto: MMC RTV SLO

Prve glasbene nagrade tega glasbenega kanala (izvirno imenovane YouTube Music Awards) bodo podelili na 90-minutni prireditvi, ki bo potekala v New Yorku, seveda pa jo bodo na svoji spletni strani prenašali tudi v živo. Pred podelitvijo bodo v Seulu, Moskvi, Londonu in Riu de Janeiru ves dan potekali koncerti.

O nagrajencih bo odločalo ljudstvo
"Z nagradami želimo počastiti izvajalce in pesmi, ki so lani na YouTubu postali velike uspešnice," je dejala njihova predstavnica Danielle Tiedt. Dejstvo je, da je sploh med mladimi YouTube mnogo bolj priljubljen kanal za poslušanje pesmi, kot je na primer radio, njegov vpliv na popularno kulturo pa je zelo velik.

Gostitelj večera bo igralec Jason Schwartzman, zamislili pa so si, da bodo znani glasbeniki nastopili skupaj, ne drug za drugim. Seznam nominirancev bodo predstavili v sredini oktobra, poslušalci pa bodo lahko glas za svoje ljubljence oddali v šestih kategorijah.

Pri YouTubu si želijo, da bi z leti s svojimi nagradami lahko po pomembnosti tekmovali z uglednimi grammyji, ki imajo najvišjo televizijsko gledanost, in z MTV-jevimi videonagradami, ki slovijo po svoji razvpitosti. "Lahko bi dolge ure razpravljali o tem, ali glasbeni svet resnično potrebuje še ene nagrade, a dejstvo je, da je YouTube za mladino tisto, kar jim je v 80. letih predstavljal MTV," je še dodala Tiedtova.