Solveig je trenutno najbolj znan po tem, da s kraljico popa Madonno pripravlja njen novi album. Foto: EPA
Solveig je trenutno najbolj znan po tem, da s kraljico popa Madonno pripravlja njen novi album. Foto: EPA
Gramophonedzie
V Slovenijo pa se znova vrača star znanec klubske scene Gramophonedzie. Foto: EPA

Solveig je preprosto povedano 'multipraktik'. Znan je kot francoski glasbenik, pevec, didžej, filmar, igralec, producent in založnik, ki najraje meče denar z lopato skozi okno za svoje odbite, zabavne ter znanih glasbenikov in športnikov polne videospote. Je tudi glavni producent težko pričakovanega novega Madonninega albuma M.D.N.A, slovi kot teniški navdušenec in največji promotor naglavnih športnih trakov ter belih športnih hlačk po Björnu Borgu.

Francoz se je na glasbenem prizorišču močno usidral z uspešnicami, kot so Hello, Big in Japan, Ready 2 go in druge. Nastopil pa ne bo sam, na Gospodarskem razstavišču mu bodo 26. aprila družbo delali Lafaille alias The Manager, avstralska naveza Yolanda be Coll ("krivci" za singel We No Speak Americano) in srbski mojster mešalnih miz Gramophonedzie. Manjkali pa ne bodo niti domači didžeji, kot so Vanillaz in "dvobojevalca" Angel Anx vs. Tim Urbanya.

Spomladi le krog za ogrevanje
Po napovedih organizatorjev je osnovni namen Red Spring Partyja predvsem nabiranje kondicije pred noro poletno izdajo – takrat se namreč obeta velika izdaja poletnega Red Summer Partyja, kjer bodo nastopile največje ikone elektronske glasbe.

Spomladanska zabava za največ 5.000 glasbenih uživačev bo po besedah organizatorjev ponudila vse, kar velja za velike spektakle Red Party: vrhunske glasbene goste, izjemne stilske presežke in najboljši plesno-elektronski odmerek na slovenskem glasbenem prizorišču.