Eric Clapton živi z glasbo. Foto: Reuters
Eric Clapton živi z glasbo. Foto: Reuters

Pri albumu, ki bo izšel 20. maja, so se Claptonu pridružili kitarist Andy Fairweather Low, pevec Paul Carrack na klaviaturah, basist Dave Bronze in bobnar Henry Spinetti. Svoje moči bo tokrat združil s producentom Glynom Johnsom, s katerim je sodeloval že pri albumu Slowhand leta 1977, piše glasbena revija Classic Rock.

Pevec, pisec, skladatelj in kitarist velja za enega najpomembnejših predstavnikov modernega bluesa in ustvarjalca velike senzibilnosti. Glasbenik, ki se ga je prijel vzdevek Počasna roka, je znan po uspešnicah, kot so Layla, I Shot the Sheriff (besedilo je napisal Bob Marley) in Wonderful Tonight. Med uspešnicami velja omeniti tudi pesem Tears in Heaven, ki jo je napisal v spomin na sina, ki je tragično umrl pri štirih letih.

Najprej je igral v glasbeni skupini The Yardbirds, pozneje se je pridružil zasedbi John Mayal Bluesbreakers, v kateri je zaslovel. Kariero je nadaljeval v skupini Cream. V tem času je z značilnim zvokom, dolgimi improvizacijami in novimi harmonijami pomembno vplival na razvoj rockglasbe. Pozneje se je za nekaj let umaknil s prizorišča zaradi težav z drogo.

Od leta 1975 ima uspešno samostojno kariero. Za svoje delo je prejel več nagrad, med njimi 11 grammyjev.