Trenutno je aktualen komad Stara gara. Foto: Facebook stran skupine
Trenutno je aktualen komad Stara gara. Foto: Facebook stran skupine

Leta 2008 je skupina I.C.E. izdala uspešen prvenec Na liniji, s katerega sta, med drugimi, poslušalce radijskih postaj in obiskovalce koncertov skupine najbolj navduševala singla Na liniji in Kje si zdaj. Po daljšem "kreativnem premoru" se skupina zdaj predstavlja z novo skladbo Stara gara.

Mlada glasbenika sta nas obiskala v MMC-jevi spletni klepetalnici. Pojasnila sta, da so I.C.E. nastali, ko je Renata iskala spremljevalno skupino za svoj solistični projekt. Na založbi so jo povezali z enim izmed sedanjih članov in tako je padel dogovor za prvo vajo. Že na prvi vaji se je rodila ideja, da začnejo skupaj tudi ustvarjati, sta med drugim povedala v klepetu.

Odgovorila sta tudi na vprašanje, zakaj so se odločili za daljši ustvarjalni premor. Nekaj časa jim je pobralo zaključevanje študijskih obveznosti in iskanje lastnega prostora pod soncem, pa zaposlitve. Nekaj časa jim je seveda pobral tudi ustvarjalni proces. "Saj veste ... na stara leta človek postane bolj kritičen in se kaj hitro lahko zadeve malo zakomplicirajo."

Kdo je njihov največji vzornik na naši in tuji sceni? "Veliko je zasedb in izvajalcev, ki jih cenimo, na primer Šank Rock, Magnifico, Dan D, Big Foot Mama in še bi se dalo naštevati. Zadnje čase imamo ogromno dobrih skupin na sceni! Za tujino bi lahko izpostavili Aerosmih, Guns n' Roses, Jet, ZZ Top, Janis Joplin ..."