Osem izvajalcev, ki se bodo letos borili za zmago na Emi: to so duet Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori. Foto: RTV SLO
Osem izvajalcev, ki se bodo letos borili za zmago na Emi: to so duet Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori. Foto: RTV SLO

Še enkrat jih bodo namreč zavrteli med 10. in 11. uro na valovih Radia Maribor, ki je na voljo tudi prek spleta na MMC-jevem predvajalniku.

Strokovna komisija je izmed 145 prijavljenih na javni razpis in s povabilom avtorjem/izvajalcem izbrala osem izvajalcev, ki se bodo letos borili za zmago na Emi. To so duet Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori.

Strokovno komisijo, ki jo je na predlog odgovornega urednika razvedrilnega programa imenoval generalni direktor RTV-ja, so sestavljali: Darja Švajger (pevka, profesorica solopetja in slovenska evrovizijska predstavnica v letih 1995 in 1999), Matej Wolf (glasbenik, instrumentalist, aranžer, producent in glasbeni pedagog), Aleksander Radić (urednik projekta Ema in Pesem Evrovizije 2015) in Jernej Vene (glasbeni urednik na Valu 202).

Več o izboru EMA 2015 najdete na:
- uradni strani na Facebooku,

- Instagramu,
- in na naši interaktivni podstrani.


In kako bo potekala letošnja Ema?

Gostitelji izbora Ema 2015, ki bo v soboto, 28. februarja 2015, ob 20. uri, bodo Darja Švajger, Maja Keuc, Tinkara Kovač in Nejc Šmit.

Najprej bo vseh osem izvajalcev predstavilo svojo pesem, sledil bo prvi krog glasovanja, ko bo tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi. Ti se bosta nato uvrstili v t. i. superfinale, v katerem se bosta predstavili še enkrat, nato pa bodo gledalci s telefonskim glasovanjem določili zmagovalca in s tem predstavnika Slovenije na 60. izboru za Pesem Evrovizije, ki bo med 19. in 23. majem na Dunaju.

Vseh osem skladb Eme bodo v četrtek med 10. in 11. uro zavrteli na Radiu Maribor.