Prince bo koncertiral tudi v Evropi. Foto: EPA
Prince bo koncertiral tudi v Evropi. Foto: EPA

A na koncerte bodo morali Evropejci še nekoliko počakati. Solistične turneje s klavirjem in mikrofonom ne bo začel v Evropi, kot je bilo sprva načrtovano, temveč bo svojo pot začel po Avstraliji in Novi Zelandiji. V deželi kivijev bo nastopil prvič, v Avstraliji pa je nazadnje nastopil leta 2012.

Koncertnih datumov še ni razkril, znano je le, da bo po Novi Zelandiji in Avstraliji nastopil v New Yorku ter nadaljeval po Evropi.

Na koncertni poti, poimenovani Piano and a Microphone Tour, bo Prince svoje skladbe prepeval ob igranju na klavir. Takšno solistično turnejo je po Evropi nameraval začeti 21. novembra lani. K odločitvi o njej je pripomogla tudi njegova želja po novem, drugačnem izzivu.

Glasbenik, ki je zaslovel s skladbo Purple Rain, je znan po svojem širokem glasovnem razponu in kot virtuoz na kitari. V preteklih letih je svoje nastope napovedal le nekaj ur pred dogodkom, včasih je v eni noči izvedel tudi po dva koncerta. Tako se je med drugim izognil preprodaji vstopnic na črnem trgu.