Prince se je na željo občinstva dvakrat vrnil na oder. Foto: EPA
Prince se je na željo občinstva dvakrat vrnil na oder. Foto: EPA

Medtem ko so nekateri spremljali podelitev MTV-videonagrad, so se drugi zabavali na koncertu legendarnega glasbenika Princea, ki se je na odru pridružil svoji nekdanji spremljevalni skupini The New Power Generation.

Številni so upali, da se bo umetnik spet pridružil svoji nekdanji skupini, kot je to že storil na enem izmed koncertov, in želje so se jim uresničile. Zadnji v seriji nastopov skupine The New Power Generation se je začel tako kot preostalih pet - ob 1.00 so stopili na oder in začeli igrati svoje pesmi. Občinstvu so obljubljali koncert do zore, vendar presenečenja niso razkrili.

Kot gosta sta najprej nastopila Cee Lo Green in Doug E. Fresh, malo po 3. uri zjutraj pa je glasen aplavz požel Prince, ki je v razprodanem klubu odpel kar 32 pesmi, med drugim tudi priredbe glasbenic Mary J. Blige in Chake Khan. Na odru se mu je pridružila njegova aktualna spremljevalna zasedba 3rd Eye Girl, kot gostje pa so nastopili Doug E. Fresh, Larry Graham, Shelby J. in Cee-Lo Green.

"Imamo še približno 50 pesmi, ki bi jih lahko zaigrali, ampak moramo iti," so bile besede, s katerimi se je okoli 6. ure zjutraj Prince poslovil od navdušene množice. Obiskovalci so se po koncertu spraševali, ali je bilo vse resnično ali so le sanjali, da so bili na najboljšem koncertu v življenju, so zapisali pri New York Postu. Kakšno je bilo razpoloženje na koncertu, si lahko ogledate v priloženem videu.