Kraljica Elizabeta II. je Kate Bush leta 2012 podelila naziv CBE oziroma poveljnica reda britanskega imperija. Foto: EPA
Kraljica Elizabeta II. je Kate Bush leta 2012 podelila naziv CBE oziroma poveljnica reda britanskega imperija. Foto: EPA

56-letna glasbenica, ki je zadnji album izdala leta 2011, med njene največje uspešnice pa se uvrščajo pesmi Wuthering Heights, Running Up That Hill in Babooshka, je na svoji spletni strani zapisala: "Želim si, da bi navezala stik z vami, ne z vašimi iPhoni, iPadi in fotoaparati. To bi mi res veliko pomenilo, čeprav se zavedam, da vas veliko prosim."

Na turneji z imenom Before The Dawn v dvorani Hammersmith Apollo v Londonu, ki se bo začela 26. avgusta, bo nastopila kar 22-krat, vstopnice pa so bile razgrabljene v 15 minutah. Kate, ki je tudi kantavtorica, je zadnjič v živo nastopala daljnega leta 1979. Dodala je, da namenoma za prizorišče nastopov ni izbrala stadiona ali kakšne ogromne dvorane, saj si želi bolj intimnega vzdušja in tesne povezanosti z občinstvom.

Preveč zaposleni s svojimi "igračkami"
Navada je, da obiskovalci koncertov kot "nori" s svojimi prenosnimi telefoni fotografirajo dogajanje na odru in delajo "selfieje", ki jih nato objavljajo na družbenih omrežjih, kar pa je očitno počasi začelo motiti tudi same glasbenike. Pred Katino prošnjo je o tem govoril tudi član zasedbe The Who Roger Daltrey, ki je potarnal, da se mu zdi "precej čudno, da nekateri glasbeni navdušenci več časa preživijo na svojih telefonih, kot da bi dejansko uživali v koncertu".

Čeprav je bila cena vstopnic za ogled Kate Bush v živo precej zasoljena, 135 funtov, so se nekatere spletne strani za nakup vstopnic zaradi ogromnega navala celo sesule. Na eni izmed teh strani, Ticketmasterju, si je na vrhuncu povpraševanja vstopnice za njene nastope hkrati ogledovalo kar 65.000 ljudi.

Kate je bila na turneji le enkrat v življenju, ko je bila stara komaj 20 let, njeni takratni nastopi po Otoku in Evropi pa so se končali prav v Hammersmith Odeonu, ki se danes imenuje Hammersmith Apollo.