Sean je v enem letu zaslužil 60 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Sean je v enem letu zaslužil 60 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Nicki Minaj
Edina ženska med deseterico - Nicki Minaj. Foto: Reuters

V Harlemu rojeni glasbenik s pravim imenom Sean Combs - znan je tudi kot Puff Daddy - se je na vrh lestvice zavihtel z dobrimi poslovnimi odločitvami, med drugim s prodajo alkoholne pijače Ciroc, pa tudi z lastno televizijsko mrežo Revolt ...

Diddy le redko nastopa, morda pa se bo na turnejo odpravil, ko konča novi album. Kot je povedal pred kratkim, pospešeno pripravlja nov glasbeni material, glasbenik Gizzle pa je za spletno stran Rap-Up razkril, da se bo Diddyjev novi album navezoval na njegov prvenec No Way Out iz leta 1997. Svoj zadnji studijski izdelek Last Train to Paris je Sean izdal leta 2010.

Od Jay Z-ja do Dr. Dreja
Na drugem mestu lestvice se je znašel Jay Z, ki je v preteklem letu zaslužil 56 milijonov ameriških dolarjev. K temu so pripomogli razprodani koncerti s turneje, na katero se je podal z ženo Beyonce, in nekaj stranskih poslovnih projektov.

Tretje mesto je zasedel 28-letni raper Drake, ki je zaslužil 39,5 milijona dolarjev, veliko denarja mu je prineslo tudi modno sodelovanje z znamkama Sprite in Nike.

Na seznam desetih najzaslužkarjev v svetu hip hopa so se uvrstili še: Dr. Dre (33 milijonov), Pharrell Williams (32 milijonov), Eminem (31 milijonov), Kanye West (22 milijonov), Wiz Khalifa (21,5 milijona), Nicki Minaj (21 milijonov), Birdman (18 milijonov).