Glasba
Glasbenica se je sprva odzvala na Twitterju, nato pa se je po poročanju tujih medijev na Belo hišo uradno obrnila še njena ekipa. Foto: Reuters

Dodaj v

Rihanna ostro proti temu, da Trump predvaja njene pesmi

Don't Stop The Music predvajali na enem izmed shodov
6. november 2018 ob 20:46
Washington - MMC RTV SLO

Rihanna je zadnja v vrsti glasbenikov, ki je najprej izrazila močno nestrinjanje s tem, da ameriški predsednik na svojih shodih predvaja njeno glasbo, potem pa se je njena ekipa na Belo hišo obrnila tudi uradno.

Ameriški predsednik Donald Trump je na zborovanju v Tennesseeju v nedeljo predvajal njeno uspešnico iz leta 2007 z naslovom Don't Stop The Music, glasbenica, katere pravo ime je Robyn Rihana Fenty, pa je za to informacijo izvedela, ko se je na Twitterju oglasil Philip Rucker, novinar časopisa Washington Post.

"To je bilo povedano že milijonkrat in naj ponovim še milijonprvič – Trumpova zborovanja so drugačna kot kar koli drugega v politiki. Trenutno se predvaja Rihannina skladba Don't Stop The Music, medtem ko osebje med zbrane meče Trumpove majice, kot bi bili na tekmi. Vsi so navdušeni," je zapisal na Twitterju.

Glasbenica je objavo zelo hitro opazila in se tudi odzvala, zapisala pa je, da to ne bo trajalo dolgo. "Ne jaz ne moji ljudje nikoli ne bi prišli niti blizu kateremu izmed teh tragičnih zborovanj, zato hvala za opozorilo."

Ni pa se ustavila zgolj pri tem, temveč je aktivirala pravni del svoje ekipe, ki je v Belo hišo poslal uradno pismo. "Ugotovili smo, da je predsednik Trump v povezavi s političnimi dogodki po celotnih ZDA izkoriščal Rihannine skladbe in posnetke, med drugim njeno uspešnico Don't Stop The Music. Kot verjetno veste, glasbenica predsedniku ni izdala dovoljenja, zato je bilo predvajanje pesmi neprimerno." Temu so dodali še, da tovrstna uporaba njenih skladb ustvarja lažno prepričanje, da je glasbenica kakor koli povezana z Donaldom Trumpom, še poroča BBC.

Podobno se je zaradi uporabe skladb pred kratkim oglasil tudi rocker Axl Rose, Pharrell Williams pa je Trumpu celo zagrozil s tožbo, če bo na shodih še naprej uporabljal njegovo uspešnico Happy.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
zamudnik
# 06.11.2018 ob 21:10
Trump se je zihr fuł zasekirou in dons nau mogu spat.
vERA
# 06.11.2018 ob 21:21
Ojoj, zdaj bo pa Trump zaradi tega zgubu... Še metala se bo za njim.
kreden2
# 06.11.2018 ob 23:13
Intelektualna lastnina, pa to. Isti je kot Kitajci. Temu se enostavno reče kraja ...
Binder Dandet
# 07.11.2018 ob 06:44
"Kot verjetno veste, glasbenica predsedniku ni izdala dovoljenja, zato je bilo predvajanje pesmi neprimerno." T"

V Sloveniji ni potrebna privolitev glasbenika, temveč plačaš sazasu. A je v ZDA res tako drugače rešeno to vprašanje, da moraš za vsako javno predvajanje glasbe kontaktirat glasbenika?:D Samo za lov na čarovnice se gre.
odprtizvezek
# 06.11.2018 ob 22:43
O joj, o ne.
Roko_europe
# 06.11.2018 ob 21:14
... je zadnja v vrsti glasbenikov, ki je najprej izrazila močno nestrinjanje...

Sicer ne vem, kako si prevesti ta citat, a kot je že nekdo tu napisa, Trump zagotovo zaradi tega zdaj ne bo mogel spati :)))
ciracara
# 06.11.2018 ob 21:12
To pa naj založbe pove.
Sony girl
# 07.11.2018 ob 09:03
Jo podpiram.
peglezn
# 07.11.2018 ob 06:54
Ja ni glih tko simpl tud pri nas... si zamislite, da bi SDS na zborovanjih vrtela Dan ljubezni, Zoki pa kako Danijelo?

Aja saj res...

OK... si zamislite da SDS rola Ota Pestnerja na protiromskih shodih?
smradulja
# 06.11.2018 ob 22:48
najlepše ustnice na trgu
Kazalo